MonacoGP Monaco
VT 120 mei 11:30
VT 220 mei 15:00
VT 322 mei 12:00
QUALI22 mei 15:00
RACE23 mei 15:00

Lorenzo Baldassarri wint in Jerez, Alex Márquez crasht

Het was een spannende strijd, maar Lorenzo Baldassarri was uiteindelijk heer en meester. Oliveira kende een superstart en finishte achter de Italiaan. Alex Márquez crashte en viel voor de eerste keer uit dit seizoen. Bo Bendsneyder kwam als 16de over de eindstreep.

Lorenzo Baldassarri wint in Jerez, Alex Márquez crasht
Foto: Lorenzo Baldassari (Pons HP40) - Bron: MotoGP Media

De start van de Moto2 race in Jerez was niet in het voordeel van Baldassarri. De Pons coureur verloor twee posities na de eerste doorkomst. Alex Márquez nam meteen de leiding over gevolgd door Bagnaia. Navarro en Marini crashten in de zesde bocht en zagen daarmee een goed resultaat verloren gaan. Brad Binder ging ondertussen naar de derde positie ten koste van Bagnaia. Baldassarri veroverde de tweede plaats terug en ging op jacht naar Márquez die vervolgens gepasseerd werd. Miguel Oliveira kende een sterke openingsfase en won negen posities in de eerste vier ronden.

Bo Bendsneyder verloor geen posities in de openingsfase, maar kwam ook niet naar voren. De 19-jarige Rotterdammer startte als 23ste na een lastige kwalificatie. Eric Granado en Jules Danilo uitkomend voor Forward Racing en SAG gingen onderuit, maar reden beiden achter de Yamaha Tech 3 coureur. Brad Binder kon zijn agressieve rijstijl niet voortzetten en zag teamgenoot Oliveira voorbij komen. Ook Bagnaia wist de Zuid-Afrikaan af te troeven met zijn VR46 fiets. De Italiaan Romano Fenati werd door Pasini uit de race getikt. De mannen van het Marinelli team reageerden zeer furieus en eisten een straf voor Pasini.

Gerelateerde onderwerpen Moto2Alex MarquezBo BendsneyderBrad BinderFrancesco BagnaiaGresiniJorge NavarroLorenzo BaldassarriMarc VDS RacingMiguel OliveiraMoto2 JerezPons HP40Red Bull KTM AjoSky Racing Team VR46Yamaha Tech 3
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Monaco
donderdag 20 mei
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 22 mei
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 23 mei
Race
15:00 - 17:00
Meer Monaco GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.