MonacoGP Monaco
VT 120 mei 11:30
VT 220 mei 15:00
VT 322 mei 12:00
QUALI22 mei 15:00
RACE23 mei 15:00

Fabio Quartararó wint eerste Moto2 race, Bendsneyder crasht

De Grand Prix van de Moto2 in Barcelona werd aangevangen door niemand minder dan Fabio Quartararó. De Fransman moest meteen zijn plek met hand en tand verdedigen, maar Márquez en Schrötter passeerden Quartararó. Miguel Oliveira kende een super start door van de 17de plaats binnen no time naar de vierde stek te klimmen. Achterin het veld ging het helemaal mis toen Stefano Manzi, Niki Tuuli en Bo Bendsneyder zwaar crashten. Bendsneyder had zichtbaar veel last van de klap aangezien de 19-jarige Rotterdammer langzaam strompelde.

Fabio Quartararó wint eerste Moto2 race, Bendsneyder crasht
©MotoGP Media

Vooraan ging de strijd tussen Márquez en Oliveira aangezien Schrötter in de eerste bocht te wijd ging en vele plaatsen verloor. Quartararó bleef hangen op de derde stek, maar had een goed uitzicht op de twee coureurs voor hem. Met nog 13 ronden te gaan profiteerde hij van het hanengevecht tussen de mannen voor hem. Op zijn Kalex fiets slaagde hij erin om de twee voorbij te streven, maar Oliveira opende meteen de jacht op Quartararó .

Alex Márquez kon het tempo niet meer volgen na de eerste helft van de wedstrijd. De jongere broer van Marc Márquez heeft zijn handen dit jaar vol aan de concurrentie. Francesco Bagnaia die op dit moment aan de leiding gaat in het WK, kende een zware middag. De pupil van Valentino Rossi slaagde er niet in om de top 5 te bereiken. Ook Joan Mir had een lastig weekend. De rookie die na 6 races in de Moto2 al een contract wist af te dwingen bij het MotoGP team van Suzuki, kwam op het circuit van Catalonië ten val. Niet lang daarvoor crashte ook Romano Fenati. Fenati eindigde vorig seizoen als tweede in het Moto3 kampioenschap.

Gerelateerde onderwerpen Moto2Alex MarquezBo BendsneyderFabio QuartararoFrancesco BagnaiaJoan MirLorenzo BaldassarriMarc VDS RacingMarcel SchrötterMoto2 CataloniëRomano FenatiSky Racing Team VR46Yamaha Tech 3
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Monaco
donderdag 20 mei
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 22 mei
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 23 mei
Race
15:00 - 17:00
Meer Monaco GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.