Brad Binder wint eerste Moto2 race, weer geen punten voor Bendsneyder

Luca Marini slaagde er bij de start meteen in om polesitter Mattia Pasini te pakken. Ook Francesco Bagnaia passeerde zijn landgenoot. Al na drie ronden crashte Pasini in de 13de doorkomst. Bagnaia moest de fiets van Pasini ontwijken en kwam daardoor naast de baan terecht.

Brad Binder wint eerste Moto2 race, weer geen punten voor Bendsneyder
©Theo Groote - TGphotografie.com

De leider in het kampioenschap verloor heel veel plaatsen en daarmee de aansluiting met de kopgroep. Lorenzo Baldassarri ging tevens in de 13de bocht hard onderuit. De Pons coureur kent tot op heden een goed seizoen en maakt in principe nog een kleine kans op de titel.

Miguel Oliveira kende een super start door vanaf de 15de plaats naar de derde stek door te komen. De Portugese KTM coureur staat momenteel met een achterstand van 16 punten tweede in het kampioenschap. Joan Mir haalde al vrij snel Marini in om de leiding in de race. De halfbroer van Rossi zag ook Brad Binder aan zich voorbij komen.

Oliveira zag de Duitser Schrötter passeren voor de vierde plaats. Teamgenoot Brad Binder verschalkte ondertussen Joan Mir voor P1. De toekomstig Suzuki coureur bleef echter pushen en kon de Zuid-Afrikaan goed volgen. Met nog 12 ronden op de klok ontketende Luca Marini zich. De Italiaan slaagde erin om Mir uit balans te krijgen en veroverde de tweede plaats terug. Mir wist uiteindelijk de tweede plaats weer te heroveren. Brad Binder won zeer knap op diens KTM zijn eerste Moto2 race.

Bo Bendsneyder kende een lastige race in vergelijking met zijn teamgenoot Remy Gardner. De Australiër reed een tijd lang op de dertiende plaats en had daarmee wederom een handjevol punten in bezit. Gardner eindigde zelfs als 11de en Bendsneyder jammerlijk als 20ste.

Gerelateerde onderwerpen Moto2Alex MarquezBo BendsneyderBrad BinderFrancesco BagnaiaItaltrans S.T.RJoan MirLuca MariniMarc VDS RacingMattia PasiniMiguel OliveiraMoto GP Duitsland 2018Red Bull KTM AjoRemy GardnerSky VR46Tech3
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.