Bo Bendsneyder raakt zwaar gewond aan zijn linkerbeen

De Nederlander Bo Bendsneyder is tijdens de Moto2 race van Japan zwaar gewond geraakt aan zijn linkerbeen. Het motorblok van zijn Tech3 klapte uit elkaar waarna een onderdeel zijn been doorboorde. De Rotterdammer slaagde erin om zijn motor nog te parkeren, maar verging van de pijn. De artsen constateerden een open beenbreuk bij Bendsneyder. Bendsneyder ligt momenteel in het Utsonomiya hospital en zijn familie is inmiddels onder weg.

Bo Bendsneyder raakt zwaar gewond aan zijn linkerbeen
©Theo Groote - TGphotografie.com

In de laatste ronde van de race ging het helemaal fout toen de generator van zijn fiets explodeerde. De coureur kende een zeer lastige wedstrijd en moest vechten voor wat hij waard was. Een gedeelte van de dynamo doorboorde de scheenbeen van Bendsneyder waarna hij het alsnog voor elkaar kreeg om zijn Tech3 tegen de vangrail te zetten. De marshalls langs de baan zagen meteen dat er iets goed fout was met het been van de Nederlander. Een stuk bot zou namelijk uitsteken waarna hij binnen no time medische zorg kreeg verleend.

De familie Bendsneyder die aangevoerd wordt door vader Steven zijn meteen opgetrommeld. De familie verbleef tijdens de race in Nederland. Bo wist onder weg naar het ziekenhuis zijn geliefden te informeren over de stand van zaken. Teambaas Poncharal liet weten erg verdrietig te zijn over het incident. "Dit is iets waar Bo helemaal niks aan kon doen. Dit is het heftigste wat een coureur kan overkomen. Hopelijk zien we Bo nog terug dit seizoen, maar daar kunnen we helemaal niks over zeggen".

Wanneer er meer duidelijk wordt rondom de situatie van Bo Bendsneyder hoort u dat van ons.

Gerelateerde onderwerpen Moto2Bo BendsneyderMoto2 JapanTech3
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.