Bendsneyder tekent tweejarig contract bij NTS RW Racing GP

Bendsneyder tekent tweejarig contract bij NTS RW Racing GP
©Theo Groote - TGphotografie.com
7 sep 2018 - 20:23
Degrit Kolhek en Inge Kolhek
DELEN

Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP hebben vrijdagmiddag een tweejarige overeenkomst gesloten in Misano. Hiermee zal de Nederlandse Moto2-rijder uitkomen voor het enige Nederlandse team in het seizoen 2019 en 2020.

Onlangs tekende Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP een intentieverklaring met de bedoeling om te kijken of het mogelijk was om een samenwerking te straten. Nadat veel partijen zich de afgelopen tijd hebben ingezet om dit alles mogelijk te maken, hebben Bendsneyder en NTS vrijdag tijdens de eerste vrije training op Misano de knoop definitief doorgehakt.

Bo Bendsneyder is bijzonder gelukkig met de gesloten deal met het Nederlandse Moto2-team. "Een geweldig moment, we hebben vanmiddag de handtekeningen kunnen zetten onder een tweejarig overeenkomst met NTS RW Racing GP", steekt de Nederlander van wal.

"Ik ben veel mensen dank verschuldigd voor deze kans. Een speciaal woord van dank daarbij aan de familie Waninge, Jarno Jansen en alle partners die dit mogelijk gemaakt hebben. Ik kijk ernaar uit voor de eerste keer op de NTS machine te stappen en aan de slag te gaan voor komend seizoen."

Roelof Waninge, NTS RW Racing GP teameigenaar: "Als NTS Racing RW GP is het vanaf het begin onze doelstelling geweest om jonge Nederlandse talenten een kans te geven om zich te ontwikkelen op het hoogste niveau. Door omstandigheden lukte dat niet altijd maar de komst van Bo naar ons team geeft me toch een gevoel van trots. Iedereen heeft de afgelopen paar weken hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Als het dan uiteindelijk lukt dan kunnen we niet anders dan tevreden zijn en uitkijken naar een succesvolle en prettige samenwerking."

Teammanager van NTS RW Racing GP, Jarno Jansen: "Ik ben echt heel blij dat alles nu echt rond is en dat we de komende twee jaar gaan samenwerken met Bo. Het is in mijn ogen geel belangrijk voor de Nederlandse motorsport dat een talent als Bo zich kan blijven ontwikkelen en ook de komende twee jaar de ware potentie kan laten zien."

"Nadat we onlangs al een intentieverklaring tekende en er een crowdfunding op poten is gezet hebben we veel reacties mogen ontvangen. Hier zijn beide partijen de afgelopen weken druk mee bezig geweest. Ik wil een ieder die hier een bijdrage aan geleverd heeft dan ook bedanken. We zijn er nog niet maar ondanks dit hebben we toch besloten om de knoop door te hakken zodat we samen verder kunnen werken aan onze gezamenlijke toekomstplannen", aldus Jarno Jansen.

DELEN
Meer nieuws
GP van Azerbeidzjan over
dgn uur min sec
F1 GP Azerbeidzjan
vrijdag 26 april 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 27 april 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 28 april 2019
Race 14:10 - 16:10
Bakoe / F1-weer
Baku City Circuit / 6,001 km
Race: 51 ronden / 306,051 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN
22 apr. 18:39 - F1
Horner: "Verschil tussen Max en Mercedes-rijders is niet al te groot"
22 apr. 16:47 - F1
Red Bull-teambaas schaart zich wederom achter Pierre Gasly
22 apr. 17:50 - F1
Daniel Ricciardo zegt dat hij het racen nog niet verleerd is
23 apr. 04:43 - F1
Ondanks nieuwe achtervleugel nog steeds problemen voor Haas F1