Bendsneyder onder druk: "Assen en Duitsland beslissend voor toekomst"

Bendsneyder onder druk: "Assen en Duitsland beslissend voor toekomst"
©Theo Groote - TGphotografie.com

Dit weekend racet Bo Bendsneyder weer in eigen land. Na verschillende bestemmingen van Qatar tot aan Argentinië is het nu de buurt aan Assen. Voor Bendsneyder wordt het een erg belangrijk weekend. Zijn toekomst hangt er namelijk van af aangezien de 19-jarige Rotterdammer nog geen enkel puntje heeft weten binnen te halen voor zijn Franse team Tech3.

Met een 23ste en 22ste plaats is het raceweekend voor Bo Bendsneyder in Assen nog niet geweldig van start gegaan, maar er is vertrouwen in herstel. Het is nodig want de voormalig Moto3 coureur snakt naar punten. Vooruitgang zit er volgens de jonge pupil van teambaas Poncharal zeker in zo zegt hij zelf in gesprek met RTV Drenthe. “In de eerste fase van het seizoen was het voor mij vooral wennen aan het gewicht en de power van de motor. Nog nooit eerder heb ik met zo veel vermogen gereden waardoor er sprake was van spinnen en driften. Inmiddels gaat het al beter en leer ik steeds meer”, aldus Bendsneyder.

“Rondom de TT praten teams en coureurs met elkaar voor het volgende seizoen”, gaat Bendsneyder verder. “Graag zou ik bij dit team willen blijven omdat ik mij hier heel goed voel. Ik ben ook in gesprek met ze alleen heb ik niks om echt mee te kunnen onderhandelen vanwege het gebrek aan resultaten”. Volgend seizoen stapt Tech3 over naar KTM materiaal en daar heeft Bendsneyder ervaring mee vanuit zijn Moto3 tijd. Vorig jaar nog kwam hij in die klasse uit voor het team van KTM onder leiding van Aki Ajo.

“Dit weekend en de Grand Prix in Duitsland gaan de doorslag geven voor mijn toekomst. Hopelijk kan ik zondag punten pakken en geeft dit circuit iets extra’s zoals in het verleden het geval was”, sluit Bo Bendsneyder af.

[Photo credit: TGphotografie.com]

Door: Julian Verheul


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.