Bagnaia wint in Nederland, Bendsneyder zeer sterk

Francesco Bagnaia won de Moto2 race op het TT circuit met grote overmacht. De Sky VR46 coureur troefde de concurrentie al vrij snel af. De zege in Nederland is de vierde overwinning van Bagnaia in 2018 die aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap.

Bagnaia wint in Nederland, Bendsneyder zeer sterk
©Theo Groote - TGphotografie.com

Bagnaia kwam, zag en overwon op het Drentse circuit. Waar Schrötter, Márquez en Mir nog een duel uitvochten was de Italiaan gevlogen. Het gat werd iedere ronde weer groter en er werd geen druk opgevoerd. Echter kwam ineens Lorenzo Baldassarri om de hoek kijken. Hij verschalkte Schrötter, Mir en Márquez en wist het gat naar Bagnaia alsnog een behoorlijk stuk dicht te rijden. Toen de Pons coureur steeds dichterbij kwam ging het mis. Een lekke band betekende einde verhaal voor Baldassarri.

Fabio Quartararo die twee weken geleden won in Barcelona nam het stokje over en probeerde nog een gooi te doen om Bagnaia te pakken. De Fransoos slaagde er niet in om het gat te verkleinen dan 1.7 seconden. Alex Márquez finishte de race als derde voor Marcel Schrötter en Joan Mir. Het was een niet al te lekkere dag voor Miguel Oliveira die niet verder kon komen dan P6. De Portugees is de grootste rivaal van Bagnaia op dit moment in het kampioenschap.

Bo Bendsneyder op zondag in Assen 2018

Bo Bendsneyder die als 24ste vertrok wist bijna een punt mee naar huis te nemen. Na een geweldige inhaalrace waarbij hij zelf teamgenoot Remy Gardner verschalkte finishte hij als 14de. Vanaf de 15de plaats krijgen de coureurs punten toegedeeld, maar Bendsneyder sneed gedurende de race de Geert Timmer Bocht af. Een tijdstraf zorgde ervoor dat de Zuid-Hollander als 17de werd geklasseerd. De vreugde was er niet minder om want eindelijk liet de jonge coureur van Tech3 zien waar hij toe in staat is.

[Photo credit: TGphotografie.com]

Gerelateerde onderwerpen Moto2Alex MarquezBo BendsneyderBrad BinderFabio QuartararoFrancesco BagnaiaJoan MirLorenzo BaldassarriMarc VDS RacingMarcel SchrötterMiguel OliveiraMotul TT van Assen 2018Pons HP40Sky Racing Team VR46Tech3
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.