Bagnaia wint in Nederland, Bendsneyder zeer sterk

Bagnaia wint in Nederland, Bendsneyder zeer sterk
©Theo Groote - TGphotografie.com

Francesco Bagnaia won de Moto2 race op het TT circuit met grote overmacht. De Sky VR46 coureur troefde de concurrentie al vrij snel af. De zege in Nederland is de vierde overwinning van Bagnaia in 2018 die aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap.

Bagnaia kwam, zag en overwon op het Drentse circuit. Waar Schrötter, Márquez en Mir nog een duel uitvochten was de Italiaan gevlogen. Het gat werd iedere ronde weer groter en er werd geen druk opgevoerd. Echter kwam ineens Lorenzo Baldassarri om de hoek kijken. Hij verschalkte Schrötter, Mir en Márquez en wist het gat naar Bagnaia alsnog een behoorlijk stuk dicht te rijden. Toen de Pons coureur steeds dichterbij kwam ging het mis. Een lekke band betekende einde verhaal voor Baldassarri.

Fabio Quartararo die twee weken geleden won in Barcelona nam het stokje over en probeerde nog een gooi te doen om Bagnaia te pakken. De Fransoos slaagde er niet in om het gat te verkleinen dan 1.7 seconden. Alex Márquez finishte de race als derde voor Marcel Schrötter en Joan Mir. Het was een niet al te lekkere dag voor Miguel Oliveira die niet verder kon komen dan P6. De Portugees is de grootste rivaal van Bagnaia op dit moment in het kampioenschap.

Bo Bendsneyder op zondag in Assen 2018

Bo Bendsneyder die als 24ste vertrok wist bijna een punt mee naar huis te nemen. Na een geweldige inhaalrace waarbij hij zelf teamgenoot Remy Gardner verschalkte finishte hij als 14de. Vanaf de 15de plaats krijgen de coureurs punten toegedeeld, maar Bendsneyder sneed gedurende de race de Geert Timmer Bocht af. Een tijdstraf zorgde ervoor dat de Zuid-Hollander als 17de werd geklasseerd. De vreugde was er niet minder om want eindelijk liet de jonge coureur van Tech3 zien waar hij toe in staat is.

[Photo credit: TGphotografie.com]

Door: Julian Verheul


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.