VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Bagnaia op pole, Bendsneyder 24ste

Bagnaia op pole, Bendsneyder 24ste
Francesco Bagnaia #42 (Sky Racing Team VR46) - Bron: MotoGP Media

In de Moto2 slaagde zoals verwacht Francesco Bagnaia erin om de poleposition te veroveren. De Sky VR46 coureur troefde Marcel Schrötter, Luca Marini en Alex Márquez af in een zinderende sessie.

Alex Márquez ging net als tijdens de eerste training onderuit, maar gaf uiteindelijk iets meer dan een tiende toe op Bagnaia. Luca Marini de teamgenoot van Bagnaia zal morgen als derde vertrekken. Xavi Vierge wist nog een nette vijfde rondetijd te rijden voor voormalig MotoGP coureur Sam Lowes.

In de slotfase van de training ging het mis toen Niki Tuuli bij Strubben hard ten val kwam. De Finse coureur werd per ambulance afgevoerd naar het medisch centrum. De wedstrijdleiding besloot om de training stil te leggen vanwege het incident. De training werd niet lang opgehouden, maar verbeteringen volgenden niet. Ook Xavi Cardelus bleef niet op het zadel zitten en ging er net als Tuuli hard af. Cardelus werd op een brandcard weggedragen.

Waar Remy Gardner nog een 18de tijd wist te noteren op ruim 6 tienden, bleef Bendsneyder steken op de 24ste plaats met 1,1 seconde achterstand op Bagnaia.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.