Bagnaia op pole, Bendsneyder 24ste

In de Moto2 slaagde zoals verwacht Francesco Bagnaia erin om de poleposition te veroveren. De Sky VR46 coureur troefde Marcel Schrötter, Luca Marini en Alex Márquez af in een zinderende sessie.

Bagnaia op pole, Bendsneyder 24ste
Francesco Bagnaia #42 (Sky Racing Team VR46) - Bron: MotoGP Media

Alex Márquez ging net als tijdens de eerste training onderuit, maar gaf uiteindelijk iets meer dan een tiende toe op Bagnaia. Luca Marini de teamgenoot van Bagnaia zal morgen als derde vertrekken. Xavi Vierge wist nog een nette vijfde rondetijd te rijden voor voormalig MotoGP coureur Sam Lowes.

In de slotfase van de training ging het mis toen Niki Tuuli bij Strubben hard ten val kwam. De Finse coureur werd per ambulance afgevoerd naar het medisch centrum. De wedstrijdleiding besloot om de training stil te leggen vanwege het incident. De training werd niet lang opgehouden, maar verbeteringen volgenden niet. Ook Xavi Cardelus bleef niet op het zadel zitten en ging er net als Tuuli hard af. Cardelus werd op een brandcard weggedragen.

Waar Remy Gardner nog een 18de tijd wist te noteren op ruim 6 tienden, bleef Bendsneyder steken op de 24ste plaats met 1,1 seconde achterstand op Bagnaia.

Gerelateerde onderwerpen Moto2Alex MarquezBo BendsneyderFrancesco BagnaiaLuca MariniMarc VDS RacingMarcel SchrötterMotul TT van Assen 2018Niki TuuliSky Racing Team VR46Tech3Xavi Cardelus
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.