HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Welke motor en brandstof worden er in de IndyCar Series gebruikt?

Rinus van Kalmthout debuteert in 2020 in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing. Als je de IndyCar Series nog niet eerder volgde, dan proberen we je in de aanloop naar het nieuwe Indy-seizoen in dit eerste artikel het een en ander uit te leggen over deze spannende raceklasse in de Verenigde Staten.

Welke motor en brandstof worden er in de IndyCar Series gebruikt?

We willen niet te veel in de geschiedenis van de IndyCar Series duiken, maar beperken ons in dit artikel leggen we het een en ander uit over de IndyCar-motor en de brandstof waarop motor loopt.

De motor

In de IndyCar Series wordt gebruik gemaakt van een brandstofmotor met standaard specificaties. De motoren worden geleverd door twee fabrikanten, te weten Chevrolet en Honda. De cilinder inhoud is 2,2 liter en is verdeeld over zes cilinders in V-vorm, die ondersteund worden door een twin-turbo. De krachtbron levert 550 tot 700 pk (afhankelijk van de turbodruk), bij maximaal 12.000 toeren per minuut.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarArie LuyendykEd Carpenter RacingRinus van Kalmthout
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.