VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Video: VeeKay krijgt de commentatoren op de banken als hij Herta buitenlangs inhaalt

Video: VeeKay krijgt de commentatoren op de banken als hij Herta buitenlangs inhaalt
© Rinus VeeKay PR | Rinus van Kalmthout in actie tijdens Training 1 op Mid-Ohio Sports Car Course (12 september 2020 | US time)

Rinus VeeKay eindigde in de eerste van twee races op Mid-Ohio Sports Car Course als achtste in zijn #21 SONAX Chevrolet. Na de tweede stint kreeg de Hoofddorper de smaak te pakken en kreeg de commentatoren op de banken, toen hij buitenlangs Colton Herta te grazen nam.

Waar veel van VeeKays concurrenten op de zachte compound van Firestone waren gestart, ving de Nederlander zijn wedstrijd aan op de harde band. Zodoende had de leider in het debutantenklassement het in de openingsfase even lastig. De negende startplaats werd een dertiende stek voor de leiders binnenkwamen voor de eerste pitstopronde. Omdat VeeKay dankzij de start op de harde band langer door kon, kwam hij voor de eerste maal in zijn IndyCar-carrière aan de leiding van een race te liggen.

Gedurende de tweede stint kreeg VeeKay de smaak te pakken. Na de eerste pitstop vond de Hoofddorper zijn zwartwitte wagen terug op plaats dertien, maar binnen de kortste keren greep hij drie concurrenten bij het nekvel. Na de tweede serie pitstops liet VeeKay andermaal zijn race-craft zien door zowel achterblijver Dalton Kellett als directe tegenstander en meervoudig IndyCar-racewinnaar Colton Herta buitenlangs in te halen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.