HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Video: VeeKay krijgt de commentatoren op de banken als hij Herta buitenlangs inhaalt

Rinus VeeKay eindigde in de eerste van twee races op Mid-Ohio Sports Car Course als achtste in zijn #21 SONAX Chevrolet. Na de tweede stint kreeg de Hoofddorper de smaak te pakken en kreeg de commentatoren op de banken, toen hij buitenlangs Colton Herta te grazen nam.

Video: VeeKay krijgt de commentatoren op de banken als hij Herta buitenlangs inhaalt
© Rinus VeeKay PR | Rinus van Kalmthout in actie tijdens Training 1 op Mid-Ohio Sports Car Course (12 september 2020 | US time)

Waar veel van VeeKays concurrenten op de zachte compound van Firestone waren gestart, ving de Nederlander zijn wedstrijd aan op de harde band. Zodoende had de leider in het debutantenklassement het in de openingsfase even lastig. De negende startplaats werd een dertiende stek voor de leiders binnenkwamen voor de eerste pitstopronde. Omdat VeeKay dankzij de start op de harde band langer door kon, kwam hij voor de eerste maal in zijn IndyCar-carrière aan de leiding van een race te liggen.

Gedurende de tweede stint kreeg VeeKay de smaak te pakken. Na de eerste pitstop vond de Hoofddorper zijn zwartwitte wagen terug op plaats dertien, maar binnen de kortste keren greep hij drie concurrenten bij het nekvel. Na de tweede serie pitstops liet VeeKay andermaal zijn race-craft zien door zowel achterblijver Dalton Kellett als directe tegenstander en meervoudig IndyCar-racewinnaar Colton Herta buitenlangs in te halen.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingMid-Ohio Sports Car CourseRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.