Video: Romain Grosjean zeer tevreden na eerste IndyCar-test

Romain Grosjean maakte dinsdag voor het eerste kennis met de IndyCar-Series. Tijdens een privétest op Barber Motorsports Park reed de Fransman, die eind vorig jaar aan de dood ontsnapte na een horror in Bahrein, zijn eerste ronden in de Amerikaanse autosportklasse.

Video: Romain Grosjean zeer tevreden na eerste IndyCar-test
© Screenshot Twitter | Romain Grosjean zet helm op, zo te zien met tekeningen van zijn kids, die hem veel succes en liefde toewensen.

Grosjean is nog maar net bekomen van zijn bijna dodelijk avontuur tijdens de Formule 1 GP van Bahrein 2021. Ook zijn handen zijn net genoeg genezen om deel te kunnen nemen aan de eerste privétest van Dale Coyne Racing, het team waarvoor de Fransman in 2021 uitkomt.

Na zijn eerste ervaring met de IndyCar-wagen is Grosjean best wel tevreden, ondanks zijn crash in bocht 1. Gevraagd hoe hij zijn eerste dag ervaarde, antwoordde de Fransman: "Eigenlijk heel normaal. Ik bedoel het is een andere auto en je zit er anders in, maar los daarvan was het een geweldige en normale dag voor mij."

"Ik moet wennen aan de nieuwe auto en het doet me denken aan de tijden dat ik van Formule Renault naar Formule 3 en GP2 overstapte, iedere keer neem je plaats in een andere auto en moet je de auto leren kennen. Maar ondanks dat ben ik best wel blij met het verloop van de dag", aldus Grosjean, die toegeeft dat hij even moest wennen aan het gevoel van de IndyCar-wagen.

Tijdens zijn twee run en veertien ronden verloor hij in bocht 1 de controle over de wagen en kwam tegen de bandenstapels aan. Niet hard, want na enkele reparaties door de monteurs van Dale Coyne Racing kon hij zijn weg weer vervolgen.

Check hieronder het hele gesprek met Romain Grosjean

Gerelateerde onderwerpen IndyCarDale Coyne RacingIndyCar in 2021IndyCar nieuws 2021Romain Grosjean
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.