HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Video: Rinus VeeKay breekt vinger tijdens snoeiharde crash

Rinus VeeKay heeft gisteren (donderdag) tijdens een testsessie in Indianapolis een vinger gebroken. In bocht 1 werd de Nederlander verrast door de wind en werd zo passagier in zijn eigen auto. Alvorens hij zelfstandig uit zijn bolide kon stappen, knalde hij in bocht 2 met zeer hoge snelheid tegen het beton.

Video: Rinus VeeKay breekt vinger tijdens snoeiharde crash
© Screenshot Twitter | Rinus VeeKay crasht tijdens testsessie op Indianapolis en houdt er gebroken linker wijsvinger aan over.

Rinus VeeKay maakte donderdag een snoeiharde crash mee. Tijdens een testsessie voor de 105de editie van de Indianapolis 500, die voor eind mei op de kalender staat, werd de Hoofddorper verrast door een rukwind en knalde snoeihard tegen de betonnen muur. Gelukkig stapte VeeKay zo goed als ongeschonden uit zijn zwaar beschadigde #21-wagen.

Even leek het erop dat Van Kalmthout zonder kleerscheuren uit de crash was gekomen, maar later bleek hij toch een vinger te hebben gebroken. Het gaat om zijn linker wijsvinger. Naar verluidt doet hij vandaag een poging om weer in zijn bolide te stappen, om op die manier zoveel mogelijk ronden te kunnen rijden ter voorbereiding van de 500 mijls-race in Indianapolis.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingIndy 500IndyCar in 2021IndyCar nieuws 2021Rinus van KalmthoutRinus VeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.