Next: GMR Grand Prix

VeeKay woont op steenworp van Indianapolis Motor Speedway

Tijdens het Formule 1-weekend in Oostenrijk wordt ook de tweede IndyCar-race van 2020 verreden. Rinus VeeKay wil zijn mislukte debuut meer dan goed maken en dus kunnen we ons als Nederlandse racefans opmaken voor een intens en spannend raceweekend in: Spielberg, Oostenrijk en Indianapolis, Verenigde Staten.

VeeKay woont op steenworp van Indianapolis Motor Speedway
© NTT IndyCar Series

Rinus van Kalmthout sloeg op een of andere manier de plank mis tijdens zijn IndyCar-debuut. Tijdens de training op Texas Motor Speedway vergaloppeerde VeeKay zich en moets zijn meerdere erkennen in de betonnen muur. Door zijn crash moest VeeKay de kwalificatie, die op dezelfde dag werd gehouden, missen. Als gevolg daarvan begon de 19-jarige Hoofddorper zij  eerste IndyCar-race vanaf de laatste startrij.

Tijdens de race ging het eigenlijk erg goed. Vlak na de start kon Rinus van Kalmthout enkele posities goedmaken, maar helaas. Na de eerste collectieve en verplichte pitstop ging het mis. VeeKay raakte na zijn pitstop op koude banden een vuil deel van de baan en raakte in een spin. Een forse correctie hielp niet meer en VeeKay nam in zijn val Alex Palou mee en beide moesten hun race opgeven.

Via social media kreeg de 19-jarige jongeman uit Hoofddorp een standje van teameigenaar Ed Carpenter. Maar de soep wordt vaak heter opgediend als dat hij wordt gegeten. De reactie was meer een uiting van teleurstelling van Ed Carpenter. De Amerikaanse routinier verwacht namelijk erg veel van zijn spruit: VeeKay. "Ik weet wat hij kan", aldus Carpenter enkele maanden geleden.

Intussen is de rest geschiedenis. Rinus VeeKay is inmiddels hersteld van zijn minne debuut weekend in de IndyCar Series. Hij heeft aan de rand van Indianapolis Motor Speedway een appartement gehuurd en heeft - met de hulp van collega's Marcus Ericsson en Felix Rosenqvist - bij IKEA-USA zijn interieur ingekocht. VeeKay woont op een steenworp van het circuit en hij is er klaar voor.

Over twee weken mag Rinus van Kalmthout zich opnieuw bewijzen. Dan begint de tweede ronde van het IndyCar-kampioenschap op Indianapolis Motor Speedway. Het betreft een race waar VeeKay als echte racer beter uit de verf kan komen. Geen oval, maar een 'normaal' circuit op Indianapolis Motor Speedway.

Over twee weken begint het volgende IndyCar-weekend. Dat vindt er een treffen plaats op het binnen-circuit van  Indianapolis Motor Speedway. De eerste kwalificatie begint vrijdag 3 juli om 22:30 uur Nederlandse tijd en de race volgt op zaterdag 4 juli om 18:00 uur, ook Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarAlex PalouEd CarpenterEd Carpenter RacingFelix RosenqvistIndianapolis Motor SpeedwayIndyCar in 2020Marcus EricssonRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.