HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00
Next: GMR Grand Prix

VeeKay woont op steenworp van Indianapolis Motor Speedway

Tijdens het Formule 1-weekend in Oostenrijk wordt ook de tweede IndyCar-race van 2020 verreden. Rinus VeeKay wil zijn mislukte debuut meer dan goed maken en dus kunnen we ons als Nederlandse racefans opmaken voor een intens en spannend raceweekend in: Spielberg, Oostenrijk en Indianapolis, Verenigde Staten.

VeeKay woont op steenworp van Indianapolis Motor Speedway
© NTT IndyCar Series

Rinus van Kalmthout sloeg op een of andere manier de plank mis tijdens zijn IndyCar-debuut. Tijdens de training op Texas Motor Speedway vergaloppeerde VeeKay zich en moets zijn meerdere erkennen in de betonnen muur. Door zijn crash moest VeeKay de kwalificatie, die op dezelfde dag werd gehouden, missen. Als gevolg daarvan begon de 19-jarige Hoofddorper zij  eerste IndyCar-race vanaf de laatste startrij.

Tijdens de race ging het eigenlijk erg goed. Vlak na de start kon Rinus van Kalmthout enkele posities goedmaken, maar helaas. Na de eerste collectieve en verplichte pitstop ging het mis. VeeKay raakte na zijn pitstop op koude banden een vuil deel van de baan en raakte in een spin. Een forse correctie hielp niet meer en VeeKay nam in zijn val Alex Palou mee en beide moesten hun race opgeven.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarAlex PalouEd CarpenterEd Carpenter RacingFelix RosenqvistIndianapolis Motor SpeedwayIndyCar in 2020Marcus EricssonRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.