VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

VeeKay woont op steenworp van Indianapolis Motor Speedway

VeeKay woont op steenworp van Indianapolis Motor Speedway
© NTT IndyCar Series

Tijdens het Formule 1-weekend in Oostenrijk wordt ook de tweede IndyCar-race van 2020 verreden. Rinus VeeKay wil zijn mislukte debuut meer dan goed maken en dus kunnen we ons als Nederlandse racefans opmaken voor een intens en spannend raceweekend in: Spielberg, Oostenrijk en Indianapolis, Verenigde Staten.

Rinus van Kalmthout sloeg op een of andere manier de plank mis tijdens zijn IndyCar-debuut. Tijdens de training op Texas Motor Speedway vergaloppeerde VeeKay zich en moets zijn meerdere erkennen in de betonnen muur. Door zijn crash moest VeeKay de kwalificatie, die op dezelfde dag werd gehouden, missen. Als gevolg daarvan begon de 19-jarige Hoofddorper zij  eerste IndyCar-race vanaf de laatste startrij.

Tijdens de race ging het eigenlijk erg goed. Vlak na de start kon Rinus van Kalmthout enkele posities goedmaken, maar helaas. Na de eerste collectieve en verplichte pitstop ging het mis. VeeKay raakte na zijn pitstop op koude banden een vuil deel van de baan en raakte in een spin. Een forse correctie hielp niet meer en VeeKay nam in zijn val Alex Palou mee en beide moesten hun race opgeven.

Via social media kreeg de 19-jarige jongeman uit Hoofddorp een standje van teameigenaar Ed Carpenter. Maar de soep wordt vaak heter opgediend als dat hij wordt gegeten. De reactie was meer een uiting van teleurstelling van Ed Carpenter. De Amerikaanse routinier verwacht namelijk erg veel van zijn spruit: VeeKay. "Ik weet wat hij kan", aldus Carpenter enkele maanden geleden.

Intussen is de rest geschiedenis. Rinus VeeKay is inmiddels hersteld van zijn minne debuut weekend in de IndyCar Series. Hij heeft aan de rand van Indianapolis Motor Speedway een appartement gehuurd en heeft - met de hulp van collega's Marcus Ericsson en Felix Rosenqvist - bij IKEA-USA zijn interieur ingekocht. VeeKay woont op een steenworp van het circuit en hij is er klaar voor.

Over twee weken mag Rinus van Kalmthout zich opnieuw bewijzen. Dan begint de tweede ronde van het IndyCar-kampioenschap op Indianapolis Motor Speedway. Het betreft een race waar VeeKay als echte racer beter uit de verf kan komen. Geen oval, maar een 'normaal' circuit op Indianapolis Motor Speedway.

Over twee weken begint het volgende IndyCar-weekend. Dat vindt er een treffen plaats op het binnen-circuit van  Indianapolis Motor Speedway. De eerste kwalificatie begint vrijdag 3 juli om 22:30 uur Nederlandse tijd en de race volgt op zaterdag 4 juli om 18:00 uur, ook Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.