HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00
Zege was mogelijk

VeeKay vanuit kansrijke positie uit Race 1 gekegeld op Iowa Speedway

Rinus van Kalmthout is tijdens de eerste race op Iowa Speedway in ronde 156 aangereden door Colton Herta. Vlak na een gele vlag werd er weer groen licht gegeven, maar dat werd ook weer direct afgebroken, iets wat bij Colton Herta niet doorkwam. De jonge Amerikaan knalde snoeihard achterop de #21-wagen van Rinus VeeKay. Einde verhaal voor beiden.

VeeKay vanuit kansrijke positie uit Race 1 gekegeld op Iowa Speedway
© Screenshot Ziggo Sport Racing

De race begon voor VeeKay vanaf de dertiende startpositie, eigenlijk net zoals bij de voorgaande races vorig weekend. Alleen viel voor VeeKay alles samen en kroop hij langzaam maar zeker richting de kop van het veld. Aan het eind van zijn tweede stint reed de 19-jarige Hoofddorper op de zevende positie. En kwam er geel, omdat Will Power zijn #12-wagen in de muur reed. Zijn linker voorwiel zat mogelijk los, wat vooraf ging aan de crash van de Australische coureur.

De gele vlag situatie (full course yellow) zou voor Rinus VeeKay een uitkomst worden, omdat hij - overigens net als Simon Pagenaud, die voor VeeKay lag op de zesde plek - nog de pitstraat op moest zoeken. En dat, terwijl de mannen voor hem al de pit in waren gegaan. Dikke winst voor VeeKay en de mannen voor hem. We zitten op dat moment in ronde 156 van de 250.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarConor DalyEd CarpenterEd Carpenter RacingIowa SpeedwayOliver AskewRinus van KalmthoutRinus VeeKayScott DixonSimon Pagenaud
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.