VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

VeeKay over Arie Luyendyk: "Hij heeft me al veel tips gegeven"

VeeKay over Arie Luyendyk: "Hij heeft me al veel tips gegeven"
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout is woensdag aangekondigd als 'eerste coureur' van het IndyCar-team van Ed Carpenter Racing. De teenager gaat in 2020 de strijd aanbinden tegen ervaren coureurs met namen als Josef Newgarden en Alexander Rossi.

Het 19-jarige racetalent heeft net zijn derde seizoen in de Amerikaanse autosport afgesloten en staat op de drempel van de 'Formule 1' van de Verenigde Staten. Hiervoor kan de Hoofddorper rekenen op steun van zijn familie, sponsors, het team van Ed Carpenter Racing (ECR) en niemand minder dan de Nederlandse tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendyk.

Arie Luyendyk, die in 1990 en 1997 de Indianapolis 500 op zijn naam zette, volgt Rinus van Kalmthout sinds 2017 en spreekt alleen maar vol lof over Van Kalmthout. "Ik wist niet veel over Rinus voordat hij hier [Verenigde Staten] kwam", begint Luyendijk op de officiële website van de IndyCar Series. "Maar in de F2000 won hij twee races op Elkhart Lake en de manier waarop hij die wedstrijden won, deed me beseffen dat hij een speciaal talent is. En dat heeft hij sindsdien ook bewezen. Na Elkhart Lake wist ik dat hij over de juiste ingrediënten beschikte."

Van Kalmthout mocht dit jaar in augustus tweemaal testen in een IndyCar-bolide. Op de eerste testdag reed het jonge racetalent een enorm aantal ronden, en ook dat viel Luyendyk op, "Hij is zeer vastberaden en enorm fit. Hij heeft tijdens zijn eerste test meer dan 140 ronden gereden in de auto van Ed Carpenter. En hij heeft het ook zeer goed gedaan qua rondetijden. Het zag er allemaal heel goed uit."

Van Kalmthout is erg blij met de steun - in de vorm van een enorme lading ervaring en kennis - van Arie Luyendyk. "Hij heeft me al heel veel tips gegeven en gaat me in de toekomst vast nog meer tips geven", aldus VeeKay - woensdag 20 november - op de persconferentie in Veghel. "Hij is de specialist op het gebied van ovals."

De eerste IndyCar-race die in 2020 verreden wordt is de Firestone Grand Prix van St. Petersburg in Floris, VS. De race wordt op 15 maart in de Nederlandse avonduren verreden, en daarmee worden wij als Nederlandse autosportfans getrakteerd op een drukke zondag 15 maart 2020. Want op diezelfde dag - zij het in de ochtend - wordt de eerste Formule 1-race van 2020 verreden in Melbourne, Australië.

ACHTERGROND RINUS VAN KALMTHOUT

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.