VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Wolf in schaapskleren: "Met helm op ben ik niet meer die sociale Rinus"

Wolf in schaapskleren: "Met helm op ben ik niet meer die sociale Rinus"
© Marijn van Kalmthout

Op 21 november werd het wereldkundig gemaakt dat Rinus van Kalmthout in 2020 als voltijds coureur debuteert in de IndyCar Series, voor het team van Ed Carpenter Racing. De negentienjarige Hoofddorper heeft zijn vizier gericht op het rookie-kampioenschap en wil in 2020 tenminste één race winnen.

Volgende week zondag 13 maart begint de Firestone Grand Prix of St. Petersburg om 21:30 uur Nederlandse tijd, maar voordat het zover is wordt op vrijdag en zaterdag eerst de vrije trainingen en kwalificatie gereden. Rinus van Kalmthout heeft hier naar toe geleefd. Binnen enkele jaren heeft de tiener zich naar de top van de Amerikaanse autosport gereden en VeeKay, zoals Rinus in de Verenigde Staten beter bekend is, heeft hoge ambities. Zo laat hij in gesprek met de Telegraaf weten.

"Ik wil dit jaar een race winnen en als ik dit jaar in de top vijf van het kampioenschap eindig, is het voor mij een perfect seizoen", aldus Rinus VeeKay. "Dit jaar begint het pas, ik wil twintig jaar in de IndyCar Series blijven en niet alleen meedoen. Ik wil een IndyCar-icoon worden."

Van Kalmthout ziet er als hij vriendelijk in de camera glimlacht uit als een sympathieke jongeman, die menig moeder als ideale schoonzoon zal zien, maar schijn bedriegt. "Met helm op ben ik niet meer die sociale Rinus", zegt Van Kalmthout tegen de Telegraaf, die ook laten weten dat hij zijn hele levensstijl heeft gericht op zijn IndyCar-carrière. Van Kalmthout intensiveerde zijn bezoeken aan de sportschool, van twee naar vier uur, en is veganist geworden, net als Formule 1-coureur Lewis Hamilton.

"Ik ben veganist geworden en eet alleen nog plantaardig voedsel. Ik voel me daardoor zoveel fitter. Van twee uur sporten per dag ben ik naar gemiddeld vier uur gegaan. Ik ben alsnog twee kilo aangekomen. Ik denk dat ik meer opgeef dan de meeste andere coureurs. Ik wil me volledig focussen op de IndyCar en leef om te racen", aldus de wolf in schaapskleren, Rinus VeeKay.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.