HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Wolf in schaapskleren: "Met helm op ben ik niet meer die sociale Rinus"

Op 21 november werd het wereldkundig gemaakt dat Rinus van Kalmthout in 2020 als voltijds coureur debuteert in de IndyCar Series, voor het team van Ed Carpenter Racing. De negentienjarige Hoofddorper heeft zijn vizier gericht op het rookie-kampioenschap en wil in 2020 tenminste één race winnen.

Wolf in schaapskleren: "Met helm op ben ik niet meer die sociale Rinus"
© Marijn van Kalmthout

Volgende week zondag 13 maart begint de Firestone Grand Prix of St. Petersburg om 21:30 uur Nederlandse tijd, maar voordat het zover is wordt op vrijdag en zaterdag eerst de vrije trainingen en kwalificatie gereden. Rinus van Kalmthout heeft hier naar toe geleefd. Binnen enkele jaren heeft de tiener zich naar de top van de Amerikaanse autosport gereden en VeeKay, zoals Rinus in de Verenigde Staten beter bekend is, heeft hoge ambities. Zo laat hij in gesprek met de Telegraaf weten.

"Ik wil dit jaar een race winnen en als ik dit jaar in de top vijf van het kampioenschap eindig, is het voor mij een perfect seizoen", aldus Rinus VeeKay. "Dit jaar begint het pas, ik wil twintig jaar in de IndyCar Series blijven en niet alleen meedoen. Ik wil een IndyCar-icoon worden."

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.