HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

VeeKay achtste in Ohio en verstevigt positie in rookie-kampioenschap

Voor de derde race op rij en voor de vierde keer in zijn tien wedstrijden tellende carrière in de NTT IndyCar Series heeft Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout een toptienfinish gescoord. De rijder van Ed Carpenter Racing, die afgelopen vrijdag zijn twintigste verjaardag vierde, trakteerde zichzelf op een mooi verlaat cadeau door in de openingsrace van de doubleheader in Ohio als achtste te finishen.

VeeKay achtste in Ohio en verstevigt positie in rookie-kampioenschap
© Rinus VeeKay PR | Rinus van Kalmthout in actie tijdens Race 1 op Mid-Ohio Sports Car Course (12 september 2020 | US time)

Op het prachtige, glooiende asfaltlint van de Mid-Ohio Sports Car Course, gelegen nabij het stadje Lexington in Ohio, stuurde VeeKay zijn #21 SONAX Chevrolet tijdens de kwalificatie naar een negende stek – zijn beste kwalificatieresultaat op een permanent circuit tot dusver.

Waar veel van VeeKays concurrenten op de zachte compound van Firestone waren gestart, ving de Nederlander zijn wedstrijd aan op de harde band. Zodoende had de leider in het debutantenklassement het in de openingsfase even lastig. De negende startplaats werd een dertiende stek voor de leiders binnenkwamen voor de eerste pitstopronde. Omdat VeeKay dankzij de start op de harde band langer door kon, kwam hij voor de eerste maal in zijn IndyCar-carrière aan de leiding van een race te liggen.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingMid-Ohio Sports Car CourseRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.