'En podiums...'

VeeKay gaat in 2020 voor het rookie kampioenschap

Rinus van Kalmthout ontbreekt het niet aan talent, maar ook niet aan ambities. De Hoofddorper debuteert in maart 2020 in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing en laat weten dat hij voor het rookie kampioenschap wil gaan.

VeeKay gaat in 2020 voor het rookie kampioenschap
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

De stap van Indy Lights is voor de jongeman uit Hoofddorp is redelijk groot, maar niet onoverkomelijk. En dat blijkt wel uit zijn ambities, "De stap vanuit Indy Lights is groot, de auto ligt me heel goed", laat Van Kalmthout weten aan MotorsportZ. "Het is misschien alleen maar beter voor mij!"

"Mijn doel is om het rookie kampioenschap te winnen, ik denk dat dat mogelijk moet zijn. Daarnaast denk ik dat ik met ECR [Ed Carpenter Racing] voor podiums kan strijden", vervolgt Van Kalmthout, die ook bekend staat in de Verenigde Staten als 'VeeKay'.

Rinus van Kalmthout kan rekenen op de steun en ervaring van Nederlandse meest succesvolle IndyCar-coureur Arie Luyendyk. Op de vraag hoe Arie Luyendyk hem kan helpen in zijn IndyCar-debuut, antwoordt hij: "Hij [Arie Luyendyk] ken iedereen in de paddock en heeft met iedereen over mij gepraat. Daarnaast heeft hij me veel tips geven, met name over de ovals, waarin hij vroeger de specialist was."

Een van de veranderingen, waarmee 'VeeKay' in 2020 mee te maken krijgt, is het zogenaamde Aeroscreen. Het Aeroscreen - door Red Bull Technologies ontworpen - is het antwoord van de IndyCar Series op de halo van de Formule 1 en moet de coureurs beter beschermen tegen rondvliegende brokstukken en dergelijken meer.

Wanneer Rinus van Kalmthout gevraagd wordt hoe hij gaat wennen aan het nieuwe element van de autosport, antwoordt hij: "We gaan met het team naar Cape Canaveral bij de NASA. Daar gaan we testen op een recht stuk van vijf kilometer."

Rinus van Kalmthout heeft nog iets minder dan vier maanden de tijd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn IndyCar-debuut. Op zondag 15 maart wordt de Firestone Grand Prix van St. Petersburg in Florida verreden.

[In samenwerking met René Oudman]

ACHTERGROND RINUS VAN KALMTHOUT

Gerelateerde onderwerpen IndyCarAeroscreenArie LuyendykEd Carpenter RacingIndy 500Rinus van Kalmthout
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.