VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

VeeKay gaat in 2020 voor het rookie kampioenschap

VeeKay gaat in 2020 voor het rookie kampioenschap
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Rinus van Kalmthout ontbreekt het niet aan talent, maar ook niet aan ambities. De Hoofddorper debuteert in maart 2020 in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing en laat weten dat hij voor het rookie kampioenschap wil gaan.

De stap van Indy Lights is voor de jongeman uit Hoofddorp is redelijk groot, maar niet onoverkomelijk. En dat blijkt wel uit zijn ambities, "De stap vanuit Indy Lights is groot, de auto ligt me heel goed", laat Van Kalmthout weten aan MotorsportZ. "Het is misschien alleen maar beter voor mij!"

"Mijn doel is om het rookie kampioenschap te winnen, ik denk dat dat mogelijk moet zijn. Daarnaast denk ik dat ik met ECR [Ed Carpenter Racing] voor podiums kan strijden", vervolgt Van Kalmthout, die ook bekend staat in de Verenigde Staten als 'VeeKay'.

Rinus van Kalmthout kan rekenen op de steun en ervaring van Nederlandse meest succesvolle IndyCar-coureur Arie Luyendyk. Op de vraag hoe Arie Luyendyk hem kan helpen in zijn IndyCar-debuut, antwoordt hij: "Hij [Arie Luyendyk] ken iedereen in de paddock en heeft met iedereen over mij gepraat. Daarnaast heeft hij me veel tips geven, met name over de ovals, waarin hij vroeger de specialist was."

Een van de veranderingen, waarmee 'VeeKay' in 2020 mee te maken krijgt, is het zogenaamde Aeroscreen. Het Aeroscreen - door Red Bull Technologies ontworpen - is het antwoord van de IndyCar Series op de halo van de Formule 1 en moet de coureurs beter beschermen tegen rondvliegende brokstukken en dergelijken meer.

Wanneer Rinus van Kalmthout gevraagd wordt hoe hij gaat wennen aan het nieuwe element van de autosport, antwoordt hij: "We gaan met het team naar Cape Canaveral bij de NASA. Daar gaan we testen op een recht stuk van vijf kilometer."

Rinus van Kalmthout heeft nog iets minder dan vier maanden de tijd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn IndyCar-debuut. Op zondag 15 maart wordt de Firestone Grand Prix van St. Petersburg in Florida verreden.

[In samenwerking met René Oudman]

ACHTERGROND RINUS VAN KALMTHOUT

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.