VeeKay gaat in 2020 voor het rookie kampioenschap

Rinus van Kalmthout ontbreekt het niet aan talent, maar ook niet aan ambities. De Hoofddorper debuteert in maart 2020 in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing en laat weten dat hij voor het rookie kampioenschap wil gaan.

VeeKay gaat in 2020 voor het rookie kampioenschap
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

De stap van Indy Lights is voor de jongeman uit Hoofddorp is redelijk groot, maar niet onoverkomelijk. En dat blijkt wel uit zijn ambities, "De stap vanuit Indy Lights is groot, de auto ligt me heel goed", laat Van Kalmthout weten aan MotorsportZ. "Het is misschien alleen maar beter voor mij!"

"Mijn doel is om het rookie kampioenschap te winnen, ik denk dat dat mogelijk moet zijn. Daarnaast denk ik dat ik met ECR [Ed Carpenter Racing] voor podiums kan strijden", vervolgt Van Kalmthout, die ook bekend staat in de Verenigde Staten als 'VeeKay'.

Rinus van Kalmthout kan rekenen op de steun en ervaring van Nederlandse meest succesvolle IndyCar-coureur Arie Luyendyk. Op de vraag hoe Arie Luyendyk hem kan helpen in zijn IndyCar-debuut, antwoordt hij: "Hij [Arie Luyendyk] ken iedereen in de paddock en heeft met iedereen over mij gepraat. Daarnaast heeft hij me veel tips geven, met name over de ovals, waarin hij vroeger de specialist was."

Een van de veranderingen, waarmee 'VeeKay' in 2020 mee te maken krijgt, is het zogenaamde Aeroscreen. Het Aeroscreen - door Red Bull Technologies ontworpen - is het antwoord van de IndyCar Series op de halo van de Formule 1 en moet de coureurs beter beschermen tegen rondvliegende brokstukken en dergelijken meer.

Wanneer Rinus van Kalmthout gevraagd wordt hoe hij gaat wennen aan het nieuwe element van de autosport, antwoordt hij: "We gaan met het team naar Cape Canaveral bij de NASA. Daar gaan we testen op een recht stuk van vijf kilometer."

Rinus van Kalmthout heeft nog iets minder dan vier maanden de tijd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn IndyCar-debuut. Op zondag 15 maart wordt de Firestone Grand Prix van St. Petersburg in Florida verreden.

[In samenwerking met René Oudman]

ACHTERGROND RINUS VAN KALMTHOUT

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.