HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Van Eerd: "Rinus voldoet aan het profiel om onze held te zijn"

Rinus van Kalmthout gaat in 2020 een volledig IndyCar-seizoen rijden. Dat werd woensdagmiddag officieel wereldkundig gemaakt vanuit het hoofdkantoor van Jumbo supermarkten in Veghel. Naast de 'normale' races, neemt de Hoofddorper ook deel aan de Indianapolis 500.

Van Eerd: "Rinus voldoet aan het profiel om onze held te zijn"
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Rinus van Kalmthout heeft doelbewust er voor gekozen om het 'vierstappen IndyCar-programma' - ook bekend als 'Road To Indy' - te bewandelen. "Er zijn in Europa veel jonge coureurs die de Formule 1 willen bereiken, en er gaat heel veel geld in om. Het unieke aan de Verenigde Staten - en dat is meteen wat ik er aantrekkelijk aan vond - is dat je een scholarship (soort beurs) als je kampioenschappen wint", aldus Van Kalmthout.

Wat vooral opvalt, is de snelheid, en niet alleen op de baan, waarmee Rinus 'VeeKay' het tot in de top - van de Amerikaanse autosport - heeft gebracht, iets wat hij vooraf niet had kunnen bedenken. "Ik ben erg blij dat ik in IndyCar Series ga racen, ik had nooit van tevoren gedacht dat het zo snel zou gaan, aangezien ik nog maar drie jaar in Amerika heb geracet."

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingFrits van EerdJumboRinus van Kalmthout
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.