Van Eerd: "Rinus voldoet aan het profiel om onze held te zijn"

Rinus van Kalmthout gaat in 2020 een volledig IndyCar-seizoen rijden. Dat werd woensdagmiddag officieel wereldkundig gemaakt vanuit het hoofdkantoor van Jumbo supermarkten in Veghel. Naast de 'normale' races, neemt de Hoofddorper ook deel aan de Indianapolis 500.

Van Eerd: "Rinus voldoet aan het profiel om onze held te zijn"
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Rinus van Kalmthout heeft doelbewust er voor gekozen om het 'vierstappen IndyCar-programma' - ook bekend als 'Road To Indy' - te bewandelen. "Er zijn in Europa veel jonge coureurs die de Formule 1 willen bereiken, en er gaat heel veel geld in om. Het unieke aan de Verenigde Staten - en dat is meteen wat ik er aantrekkelijk aan vond - is dat je een scholarship (soort beurs) als je kampioenschappen wint", aldus Van Kalmthout.

Wat vooral opvalt, is de snelheid, en niet alleen op de baan, waarmee Rinus 'VeeKay' het tot in de top - van de Amerikaanse autosport - heeft gebracht, iets wat hij vooraf niet had kunnen bedenken. "Ik ben erg blij dat ik in IndyCar Series ga racen, ik had nooit van tevoren gedacht dat het zo snel zou gaan, aangezien ik nog maar drie jaar in Amerika heb geracet."

Iemand die van het begin af - net zoals bij Max Verstappen het geval was - Rinus heeft bijgestaan, is de oprichter van Jumbo Supermarkten Frits van Eerd. "Je komt niet vaak iemand in je leven tegen, waarvan je denkt 'daar zit de juiste vibe in'", steekt Van Eerd van wal. "Jumbo is een bedrijf wat wil winnen en ik vond het zo moedig dat Rinus naar Amerika wilde gaan. En diep in mijn hart ben ik jaloers! Wie wil er nou niet naar Amerika om te racen?"

Van Eerd vervolgt: "Vanaf het eerste moment dat hij daar in de auto stapte was hij er bij en deed hij direct mee. Hij won steeds meer en werd kampioen. Ongelooflijk knap. Rinus voldoet aan ons profiel om onze held te zijn", aldus Frits van Eerd.

[Met medewerking van René Oudman]

ACHTERGROND RINUS VAN KALMTHOUT

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingFrits van EerdJumboRinus van Kalmthout
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.