VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Van Eerd: "Rinus voldoet aan het profiel om onze held te zijn"

Van Eerd: "Rinus voldoet aan het profiel om onze held te zijn"
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Rinus van Kalmthout gaat in 2020 een volledig IndyCar-seizoen rijden. Dat werd woensdagmiddag officieel wereldkundig gemaakt vanuit het hoofdkantoor van Jumbo supermarkten in Veghel. Naast de 'normale' races, neemt de Hoofddorper ook deel aan de Indianapolis 500.

Rinus van Kalmthout heeft doelbewust er voor gekozen om het 'vierstappen IndyCar-programma' - ook bekend als 'Road To Indy' - te bewandelen. "Er zijn in Europa veel jonge coureurs die de Formule 1 willen bereiken, en er gaat heel veel geld in om. Het unieke aan de Verenigde Staten - en dat is meteen wat ik er aantrekkelijk aan vond - is dat je een scholarship (soort beurs) als je kampioenschappen wint", aldus Van Kalmthout.

Wat vooral opvalt, is de snelheid, en niet alleen op de baan, waarmee Rinus 'VeeKay' het tot in de top - van de Amerikaanse autosport - heeft gebracht, iets wat hij vooraf niet had kunnen bedenken. "Ik ben erg blij dat ik in IndyCar Series ga racen, ik had nooit van tevoren gedacht dat het zo snel zou gaan, aangezien ik nog maar drie jaar in Amerika heb geracet."

Iemand die van het begin af - net zoals bij Max Verstappen het geval was - Rinus heeft bijgestaan, is de oprichter van Jumbo Supermarkten Frits van Eerd. "Je komt niet vaak iemand in je leven tegen, waarvan je denkt 'daar zit de juiste vibe in'", steekt Van Eerd van wal. "Jumbo is een bedrijf wat wil winnen en ik vond het zo moedig dat Rinus naar Amerika wilde gaan. En diep in mijn hart ben ik jaloers! Wie wil er nou niet naar Amerika om te racen?"

Van Eerd vervolgt: "Vanaf het eerste moment dat hij daar in de auto stapte was hij er bij en deed hij direct mee. Hij won steeds meer en werd kampioen. Ongelooflijk knap. Rinus voldoet aan ons profiel om onze held te zijn", aldus Frits van Eerd.

[Met medewerking van René Oudman]

ACHTERGROND RINUS VAN KALMTHOUT

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.