VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Tijdschema: Hoe laat begint de IndyCar Grand Prix van St. Petersburg

Tijdschema: Hoe laat begint de IndyCar Grand Prix van St. Petersburg
© Marijn van Kalmthout

Aanstaand weekend begint niet alleen het Formule 1-seizoen, maar ook het IndyCar-seizoen. Rinus van Kalmthout, ook bekend als Rinus VeeKay, debuteert in de spannende raceklasse: IndyCar Series. Van de negentienjarige Hoofddorper wordt veel verwacht. Maar hoe kun je de eerste race van het nieuwe IndyCar-seizoen volgen en hoe laat beginnen de sessies?


Update: Officieel: IndyCar schrapt de eerste vier races van het seizoen 2020


Rinus VeeKay, of RocketRinus, zoals de jonge Nederlander intussen ook over de tong gaat, debuteert aanstaand weekend in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing. Van de door Jumbo supermarkten gesteunde coureur uit Hoofddorp wordt veel verwacht, maar vergis je niet. De competitie in de IndyCar Series is iets heel anders als in de Formule 1. Het wordt niet 'a date at the beach', oftewel eenvoudig. De verschillen tussen de coureurs en de teams zijn vele malen kleiner dan dat ze in de Formule 1 zijn. Aanpakken dus voor Rinus, maar vooral de eerste race 'overleven' en finishen. Maar goed er kan, zoals Rinus van Kalmthout zelf al zegt, 'van alles gebeuren'.

Voorlopig heeft de IndyCar Series nog niets te vrezen van het coronavirus en is het gewoon 'green green green' voor de seizoensopener in St. Petersburg, Florida - in de Verenigde Staten. Maar hoe laat beginnen de sessies en hoe kun je ze volgen? Het tijdsverschil tussen Florida en Nederland is vijf uur. Dat betekent dus dat het vijf uur vroeger is in Florida, Verenigde Staten dan in Nederland. Onder aan dit bericht publiceren wij een compleet tijdschema.

Hoe kun je de sessies volgen?

In tegenstelling tot de Formule 1, waar we sinds het aantreden van Max Verstappen niets meer kunnen missen, heeft Ziggo alleen de uitzendrechten voor de races van de IndyCar Series. Maar niet als je eventueel met behulp van je creditcard een NBC-abonnement weet af te sluiten, ben je beperkt tot de IndyCar-races, die alleen via Ziggo Sport Totaal te bekijken zijn. Oftewel, je moet een Ziggo-abonnee zijn en een Ziggo Sport Totaal abonnement afsluiten. Anders blijft het tot het lezen hoe de races zijn verlopen en wat Rinus van Kalmthout heeft gedaan in de vrije trainingen, kwalificatie en de race.

Hoe laat beginnen de sessies voor de Grand Prix van St. Petersburg

  • Zaterdag 14 maart 2020

    • Eerste vrije training - 14:45 uur
    • Tweede vrije training - 18:30 uur
    • Kwalificatie - 21:45 uur

  • Zondag 15 maart 2020

    • Race - 20:30 uur

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.