Vijf uur tijdsverschil

Tijdschema: Hoe laat begint de IndyCar Grand Prix van St. Petersburg

Aanstaand weekend begint niet alleen het Formule 1-seizoen, maar ook het IndyCar-seizoen. Rinus van Kalmthout, ook bekend als Rinus VeeKay, debuteert in de spannende raceklasse: IndyCar Series. Van de negentienjarige Hoofddorper wordt veel verwacht. Maar hoe kun je de eerste race van het nieuwe IndyCar-seizoen volgen en hoe laat beginnen de sessies?

Tijdschema: Hoe laat begint de IndyCar Grand Prix van St. Petersburg
© Marijn van Kalmthout


Update: Officieel: IndyCar schrapt de eerste vier races van het seizoen 2020


Rinus VeeKay, of RocketRinus, zoals de jonge Nederlander intussen ook over de tong gaat, debuteert aanstaand weekend in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing. Van de door Jumbo supermarkten gesteunde coureur uit Hoofddorp wordt veel verwacht, maar vergis je niet. De competitie in de IndyCar Series is iets heel anders als in de Formule 1. Het wordt niet 'a date at the beach', oftewel eenvoudig. De verschillen tussen de coureurs en de teams zijn vele malen kleiner dan dat ze in de Formule 1 zijn. Aanpakken dus voor Rinus, maar vooral de eerste race 'overleven' en finishen. Maar goed er kan, zoals Rinus van Kalmthout zelf al zegt, 'van alles gebeuren'.

Voorlopig heeft de IndyCar Series nog niets te vrezen van het coronavirus en is het gewoon 'green green green' voor de seizoensopener in St. Petersburg, Florida - in de Verenigde Staten. Maar hoe laat beginnen de sessies en hoe kun je ze volgen? Het tijdsverschil tussen Florida en Nederland is vijf uur. Dat betekent dus dat het vijf uur vroeger is in Florida, Verenigde Staten dan in Nederland. Onder aan dit bericht publiceren wij een compleet tijdschema.

Hoe kun je de sessies volgen?

In tegenstelling tot de Formule 1, waar we sinds het aantreden van Max Verstappen niets meer kunnen missen, heeft Ziggo alleen de uitzendrechten voor de races van de IndyCar Series. Maar niet als je eventueel met behulp van je creditcard een NBC-abonnement weet af te sluiten, ben je beperkt tot de IndyCar-races, die alleen via Ziggo Sport Totaal te bekijken zijn. Oftewel, je moet een Ziggo-abonnee zijn en een Ziggo Sport Totaal abonnement afsluiten. Anders blijft het tot het lezen hoe de races zijn verlopen en wat Rinus van Kalmthout heeft gedaan in de vrije trainingen, kwalificatie en de race.

Hoe laat beginnen de sessies voor de Grand Prix van St. Petersburg

  • Zaterdag 14 maart 2020

    • Eerste vrije training - 14:45 uur
    • Tweede vrije training - 18:30 uur
    • Kwalificatie - 21:45 uur

  • Zondag 15 maart 2020

    • Race - 20:30 uur

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingIndyCar in 2020Rinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.