Bevestigd: Romain Grosjean gaat in 2021 IndyCar rijden bij Dale Coyne Racing

Na Kevin Magnussen heeft ook Romain Grosjean een nieuw racestoeltje weten te bemachtigen. De Franse ex-collega van Magnussen gaat in 2021 debuteren in de IndyCar-series.

Bevestigd: Romain Grosjean gaat in 2021 IndyCar rijden bij Dale Coyne Racing
© Social media | Romain Grosjean met zijn kat op schoot.

Het zat er eigenlijk al een beetje aan te komen, maar alleen moest de bevestiging nog komen. Officieel heeft de Romain Grosjean het nog niet wereldkundig gemaakt, maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde RaceFans heeft de Fransman bevestigd dat hij dit jaar voor Dale Coyne Racing in 13 van de 17 IndyCar-races gaat uitkomen.

Romain Grosjean heeft laten weten dat de ovals geen optie zijn. De hoofdreden is dat hij zijn vrouw en kinderen dat niet aan wil doen. "Ik heb mijn vrouw en kinderen belooft niet deel te nemen aan de oval-races", liet de Fransman en hobbykok weten op Twitch. Op de vraag of dat er in de toekomst nog wel in zit, antwoordt Grosjean: "Zeg nooit 'nooit', en misschien is een korte oval wel iets voor de toekomst, maar voorlopig niet." Ook het ernstige ongeval in Bahrein heeft er toe bijgedragen dat Grosjean geen ovals gaat rijden, in ieder geval niet in 2021.

De brandwonden aan de handen van Grosjean zijn goed genezen, maar de pijn is er nog altijd. "Ik kan weer redelijk wat doen, maar het doet nog wel eens pijn. Ik heb gestopt met de pijnmedicatie en daarom is het af en toe wat gevoelig. Maar in principe kan ik over een paar weken op het strand op Miami-Beach zitten met een lekker drankje in mijn hand, zolang ik maar een goede zonnecrem gebruik", grapte de Fransman.

© Twitch | Romain Grosjean laat zien hoe goed zijn handen genezen zijn.

Het contract met Daly Coyne Racing is nog niet getekend. Maar over 15 dagen vertrekt Romain Grosjean naar de Verenigde Staten. Dan begint zijn IndyCar-avontuur. Hij heeft al contact gehad met voormalig Formule 1-coureur Marcus Ericsson, die het zelf ook niet onverdienstelijk doet in de Amerikaanse raceklasse. Op 18 april zal hij zijn debuut maken tijdens de Grand Prix van Alabama op Barber Motorsports Park.

Op sociale media liet Grosjean eerder vandaag (woensdag) weten een persconferentie te geven, om het nieuws officieel wereldkundig te maken.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarBarber Motorsport ParkDale Coyne RacingIndyCar in 2021Romain Grosjean
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.