VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Rinus VeeKay zeventiende na mislukte pitstop op Iowa Speedway

Rinus VeeKay zeventiende na mislukte pitstop op Iowa Speedway
© IMS Photo

Na een veelbelovend begin van het raceweekend op Iowa Speedway, moest Rinus van Kalmthout op zaterdag genoegen met de zeventiende plek in Race 2 op de ovalrace op Iowa Speedway in Newton, Iowa. Door een mislukte pitstop viel de Nederlander ver terug.

Rinus VeeKay heeft een pechvol raceweekend in Iowa achter de rug. Tijdens Race1 op vrijdag werd de 19-jarige Hoofddorper door Colton Herta van de baan gekegeld, toen hij op een mogelijk podium afstevende. En zaterdag moest VeeKay er aan geloven toen hij bij zijn tweede pitstop heel erg veel tijd verloor, omdat zijn rechter achterwiel niet vast zat en vervolgens zijn motor afsloeg.

Nadat VeeKay vanuit de top tien de pits in kwam keer hij terug in de race op plek 22. De jongeman uit Hoofddorp kon tijdens de race nog vijf wagens inhalen en klom zo terug naar de zeventiende plek in de race, en zo zou hij ook finishen in de race die door regerend kampioen Jozef Newgarden werd gewonnen.

"Bij de tweede pitstop kwam de auto op de grond terecht, terwijl er pas drie wielen vast zaten", zegt een balende Van Kalmthout op de site van zijn team Ed Carpenter Racing. "We hebben veel pech gehad dit weekend. Hopelijk gaat dat snel veranderen."

Van Kalmthout viel vrijdag uit na een zware crash met de Amerikaan Colton Herta en liep daardoor een mooie eindklassering mis. Met 95 punten uit zes races bezet de Hoofddorper de twintigste plaats in het kampioenschap. De Nieuw-Zeelander Scott Dixon (244 punten) gaat aan de leiding.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.