Rinus VeeKay zeventiende na mislukte pitstop op Iowa Speedway

Na een veelbelovend begin van het raceweekend op Iowa Speedway, moest Rinus van Kalmthout op zaterdag genoegen met de zeventiende plek in Race 2 op de ovalrace op Iowa Speedway in Newton, Iowa. Door een mislukte pitstop viel de Nederlander ver terug.

Rinus VeeKay zeventiende na mislukte pitstop op Iowa Speedway
© IMS Photo

Rinus VeeKay heeft een pechvol raceweekend in Iowa achter de rug. Tijdens Race1 op vrijdag werd de 19-jarige Hoofddorper door Colton Herta van de baan gekegeld, toen hij op een mogelijk podium afstevende. En zaterdag moest VeeKay er aan geloven toen hij bij zijn tweede pitstop heel erg veel tijd verloor, omdat zijn rechter achterwiel niet vast zat en vervolgens zijn motor afsloeg.

Nadat VeeKay vanuit de top tien de pits in kwam keer hij terug in de race op plek 22. De jongeman uit Hoofddorp kon tijdens de race nog vijf wagens inhalen en klom zo terug naar de zeventiende plek in de race, en zo zou hij ook finishen in de race die door regerend kampioen Jozef Newgarden werd gewonnen.

"Bij de tweede pitstop kwam de auto op de grond terecht, terwijl er pas drie wielen vast zaten", zegt een balende Van Kalmthout op de site van zijn team Ed Carpenter Racing. "We hebben veel pech gehad dit weekend. Hopelijk gaat dat snel veranderen."

Van Kalmthout viel vrijdag uit na een zware crash met de Amerikaan Colton Herta en liep daardoor een mooie eindklassering mis. Met 95 punten uit zes races bezet de Hoofddorper de twintigste plaats in het kampioenschap. De Nieuw-Zeelander Scott Dixon (244 punten) gaat aan de leiding.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarColton HertaEd Carpenter RacingIndyCar in 2020Iowa SpeedwayJozef NewgardenRinus van KalmthoutRinus VeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.