HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00
'Snelheid zat er goed in'

Rinus VeeKay zet belangrijke stappen tijdens laatste wintertestdag

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout kijkt met een goed gevoel terug op de laatste wintertestdag voor het IndyCar-seizoen van 2021. De 20-jarige coureur van Ed Carpenter Racing werkte, gedurende zijn oefensessie op het circuit van Laguna Seca, een programma gericht op verschillende afstellingsmogelijkheden met succes af.

Rinus VeeKay zet belangrijke stappen tijdens laatste wintertestdag
© Rinus VeeKay PR

Met dank aan de ingewikkelde testregel die geldt in de IndyCar – deze is afgelopen jaar nog iets complexer geworden door de coronaproblematiek – mocht VeeKay na de laatste race van het seizoen 2020 viermaal in zijn #21 SONAX Chevrolet stappen voor een testdag. De allereerste van die vier dagen vond begin november plaats – later werd er eind januari, eind februari en gisteren (maandag) gebruik gemaakt van een testkans.

Naast VeeKay besloten zeven van diens collega-coureurs uit de NTT IndyCar Series om testronden te draaien op de WeatherTech Raceway Laguna Seca in Californië. De laatste IndyCar-race op dat circuit, eind 2019 verreden, verliep voor Ed Carpenter Racing niet van een leien dakje. De toenmalig coureurs van het team geraakten door afstellingsproblemen niet uit de achterhoede. VeeKay heeft daarentegen goede herinneringen aan Laguna Seca: de Hoofddorper won de twee races die hij in het verleden op dit circuit reed, beiden vanaf poleposition.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.