HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Rinus VeeKay vliegt in Illinois naar zeer knappe vierde plek

Waar Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout tijdens de eerste van twee NTT IndyCar Series races op de World Wide Technology Raceway at Gateway uitblonk dankzij een keurige zesde plaats, daar deed de 19-jarige Nederlander er in wedstrijd twee een schepje bovenop. Zestien inhaalacties en een perfect uitgevoerde strategie leverden VeeKay het beste resultaat uit diens nog korte INDYCAR loopbaan op.

Rinus VeeKay vliegt in Illinois naar zeer knappe vierde plek
© Rinus VeeKay PR

Startplaats achttien, op een veld van drieëntwintig deelnemers, leek op voorhand geen geweldige uitgangspositie voor de bestuurder van de #21 SONAX Chevrolet. VeeKay voelde zich na zijn fabelachtige optreden van zaterdag echter kiplekker en had dankzij het vertoonde optreden goede hoop op een herhaling van zetten voor de race die op zondagavond (Nederlandse tijd) plaatsvond.

Die hoop bleek allesbehalve ongegrond: na een kort uitstel van de start, vanwege troep op de 1,25 mijl korte oval in Madison, Illinois, greep VeeKay in de openingsronde liefst zes concurrenten bij het nekvel. Zodoende stormde de coureur van Ed Carpenter Racing naar een twaalfde plaats, eentje die hij tot zijn eerste van drie pitstops vasthield.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd CarpenterEd Carpenter RacingGateway International RacewayRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.