HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Rinus van Kalmthout krijgt vandaag een nieuwe kans

Dinsdag werd de eerste testdag voor de IndyCar Series na twee pogingen uiteindelijk afgelast. Niemand kwam tot een het rijden van een fatsoenlijke ronde, omdat de baan nat en de temperatuur te laag was. Vandaag moet het weer volgens de voorspellingen beter zijn.

Rinus van Kalmthout krijgt vandaag een nieuwe kans
© Marijn van Kalmthout

Rinus van Kalmthout kon zich dinsdag wel vinden in de omstandigheden op het Circuit of The Americas in Austin, Texas. Maar de organisatie vond het geen goed idee om onder verslechterende weersomstandigheden de test te laten doorgaan. Daarom werd na enkele uren besloten om de hele dag op te schorten.

Er waren dinsdag enkele coureurs die een poging waagden om een getimede ronde te rijden. De snelste man, na het rijden van twee ronden, in de - op zijn Hollands gezegd - zeikregen was Rinus 'VeeKay' van Kalmthout. De Nederlander was ruim zes seconde sneller dan de nummer twee op het - voorlopig nog niets zeggende - lijstje was Alexander Rossi.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.