Rinus van Kalmthout krijgt vandaag een nieuwe kans

Rinus van Kalmthout krijgt vandaag een nieuwe kans
© Marijn van Kalmthout

Dinsdag werd de eerste testdag voor de IndyCar Series na twee pogingen uiteindelijk afgelast. Niemand kwam tot een het rijden van een fatsoenlijke ronde, omdat de baan nat en de temperatuur te laag was. Vandaag moet het weer volgens de voorspellingen beter zijn.

Rinus van Kalmthout kon zich dinsdag wel vinden in de omstandigheden op het Circuit of The Americas in Austin, Texas. Maar de organisatie vond het geen goed idee om onder verslechterende weersomstandigheden de test te laten doorgaan. Daarom werd na enkele uren besloten om de hele dag op te schorten.

Er waren dinsdag enkele coureurs die een poging waagden om een getimede ronde te rijden. De snelste man, na het rijden van twee ronden, in de - op zijn Hollands gezegd - zeikregen was Rinus 'VeeKay' van Kalmthout. De Nederlander was ruim zes seconde sneller dan de nummer twee op het - voorlopig nog niets zeggende - lijstje was Alexander Rossi.

Vanmiddag om 17:00 uur (10:00 uur lokale tijd Austin) begint de tweede testdag en hopelijk komt het vandaag wel zover dat alle 27 coureurs in 25 auto's in actie kunnen komen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.