VT123 okt - 12:00
VT223 okt - 16:00
VT324 okt - 12:00
QUALI24 okt - 15:00
RACE25 okt - 14:10

Rinus VeeKay showt nieuw helmdesign voor IndyCar-debuut

Rinus VeeKay showt nieuw helmdesign voor IndyCar-debuut
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Rinus VeeKay debuteert in 2020 in de IndyCar Series en maandag heeft de Hoofddorper zijn nieuwe helmdesign onthuld. Vol trots vertelde VeeKay waarom hij voor dit helmdesign heeft gekozen.

Rinus van Kalmthout - of Rinus VeeKay, zoals de Nederlander in de Verenigde Staten bekend is - liet vol trots zijn nieuwe helm zien en legt uit waarom hij voor deze oranje helm heeft gekozen. Aan de rechterzijde van de helm is het rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag duidelijk zichtbaar. Maar de vader van Rinus - Marijn van Kalmthout - had een soort gelijk design in zijn dagen als coureur, en daarmee wil de Hoofddorper zijn vader eren.

Aan de linkerzijde wordt Arie Luyendyk geëerd met een retro design, zoals Arie Luyendyk zijn helm droeg in zijn racedagen en waarmee hij tweemaal de Indy 500 op zijn naam zette. Luyendyk staat Rinus van Kalmthout bij tijdens zijn debuut in de top van de autosport in de Verenigde Staten. Aan de achterkant is duidelijk de Nederlandse leeuw zichtbaar en die staat, net als de kleur oranje, voor Nederland. Voorop de helm staat met grote letters Jumbo, de supermarktketen de persoonlijke sponsor van Rinus van Kalmthout.

Rinus VeeKay zal op zondag 15 maart zijn officiële debuut in de IndyCar Series maken als hij start in de Grand Prix van St. Petersburg voor het team van Ed Carpenter Racing. De race wordt 's avonds Nederlandse tijd verreden.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Wie moet volgens jou de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen worden?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.