HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00
Vader en Arie Luyendyk geëerd

Rinus VeeKay showt nieuw helmdesign voor IndyCar-debuut

Rinus VeeKay debuteert in 2020 in de IndyCar Series en maandag heeft de Hoofddorper zijn nieuwe helmdesign onthuld. Vol trots vertelde VeeKay waarom hij voor dit helmdesign heeft gekozen.

Rinus VeeKay showt nieuw helmdesign voor IndyCar-debuut
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Rinus van Kalmthout - of Rinus VeeKay, zoals de Nederlander in de Verenigde Staten bekend is - liet vol trots zijn nieuwe helm zien en legt uit waarom hij voor deze oranje helm heeft gekozen. Aan de rechterzijde van de helm is het rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag duidelijk zichtbaar. Maar de vader van Rinus - Marijn van Kalmthout - had een soort gelijk design in zijn dagen als coureur, en daarmee wil de Hoofddorper zijn vader eren.

Aan de linkerzijde wordt Arie Luyendyk geëerd met een retro design, zoals Arie Luyendyk zijn helm droeg in zijn racedagen en waarmee hij tweemaal de Indy 500 op zijn naam zette. Luyendyk staat Rinus van Kalmthout bij tijdens zijn debuut in de top van de autosport in de Verenigde Staten. Aan de achterkant is duidelijk de Nederlandse leeuw zichtbaar en die staat, net als de kleur oranje, voor Nederland. Voorop de helm staat met grote letters Jumbo, de supermarktketen de persoonlijke sponsor van Rinus van Kalmthout.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarJumboRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.