HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Rinus VeeKay scoort op IMS allereerste IndyCar-pole

Rinus van Kalmthout heeft gisteren (donderdag) zijn allereerste poleposition in de IndyCar Series gescoord. Voor de eerste race van de double-header op Indianapolis Motor Speedway nam de 20-jarige Nederlander deel in de tweede kwalificatie-groep en reed een 01:09.6903, een tijd die niemand kon evenaren.

Rinus VeeKay scoort op IMS allereerste IndyCar-pole
© IMS Photo | Rinus VeeKay scoort zijn allereerste Indy-pole op IMS | donderdag 1 oktober 2020

De tweede naam op de tijdenlijst was die van Josef Newgarden [geregend IndyCar-kampioen], maar de Amerikaan - die in de eerste kwalificatie-groep deelnam - moest met een rondetijd van 01:10.4706 ruim een zeven-tiende van een seconde prijsgeven op de tijd van de jonge Ed Carpenter Racing-coureur uit Hoofddorp.

VeeKay was meer dan tevreden, ook al kwam de poleposition niet vanzelf: "Het was moeilijk", steekt hij van wal. "Ik was vanmorgen niet zo blij met de auto, maar Tim [Broyles, teammanager, red.] en ik gingen er even voor zitten, en we vonden wat zaken. Daar is veel tijd in gestoken. Ik kon een goede ronde tijden, dus ik ben daar dus heel erg blij mee. Eindelijk, eindelijk, mij eerste pole", aldus de inmiddels 20-jarige Hoofddorper.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingIndianapolis Motor SpeedwayIndyCar Harvest GPRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.