VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Rinus VeeKay popelt om te beginnen en critici de mond te snoeren

Rinus VeeKay popelt om te beginnen en critici de mond te snoeren
© Marijn van Kalmthout

Niet alleen in Melbourne gaat er aanstaand weekend een seizoen van start, ook in St. Petersburg in de Verenigde Staten staat de IndyCar Series aan de vooravond van een nieuw seizoen. Rinus van Kalmthout debuteert voor Ed Carpenter Racing en er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Rinus VeeKay, zoals de negentienjarige Nederlander in de Verenigde Staten over de tong gaat, is er klaar voor om in de IndyCar Series te debuteren. Tijdens de tests kwam hij uitstekend uit de verf en wist regelmatig te verrassen. Toch is niet iedereen even blij met de komst van de jongste coureur van het IndyCar-veld.

Zo heeft Josef Newgarden zijn twijfels geuit over de komst van de nog zeer jonge Nederlander. De twijfels van de regerend IndyCar-kampioen legt VeeKay makkelijk naast zich neer. "Ja, ik zou nog te gretig zijn", reageert Van Kalmthout tegenover de Telegraaf. "Maar ik ben juist iemand die eerder eieren voor zijn geld kiest en ik ben zeker geen brokkenpiloot."

"Natuurlijk ben ik agressief, maar dat is ook nodig in de racerij. Met de wagen van Ed Carpenter Racing is veel mogelijk", vertelt de Hoofddorper. "In deze raceklasse moet je juist maling hebben aan de anderen. Met de helm op is iedereen mijn vijand. Daarbuiten is de sfeer juist erg gemoedelijk. IndyCar is nog heel erg toegankelijk voor de fans."

Van Kalmthout kan niet wachten om aan zijn IndyCar-carrière te beginnen. In vergelijking met de Formule 1 is de IndyCar Series veel competitiever, de verschillen tussen de wagens en coureurs zijn veel kleiner. "Het gaat er een stuk ruiger aan toe dan de Formule 1. Er gebeurt veel meer", aldus VeeKay, die niet kan wachten om te beginnen en de critici de mond te snoeren.

VeeKay rijdt met een knaloranje helm en merkt dat de steun vanuit Nederland snel toeneemt. "Nederland is dankzij Max Verstappen echt een raceland aan het worden. En veel IndyCar-races zijn zondagavond Nederlandse tijd, dus goed te volgen. Rinus, uit Hoofddorp, in Amerika. Dat klinkt goed, toch?", aldus de jongeman die Nederlandse woorden even snel voor- als achteruit kan uitspreken.

Zondagavond 15 maart begint de eerste race voor het IndyCar-seizoen om 20:30 uur Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.