HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00
'Ik zou nog te gretig zijn'

Rinus VeeKay popelt om te beginnen en critici de mond te snoeren

Niet alleen in Melbourne gaat er aanstaand weekend een seizoen van start, ook in St. Petersburg in de Verenigde Staten staat de IndyCar Series aan de vooravond van een nieuw seizoen. Rinus van Kalmthout debuteert voor Ed Carpenter Racing en er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Rinus VeeKay popelt om te beginnen en critici de mond te snoeren
© Marijn van Kalmthout

Rinus VeeKay, zoals de negentienjarige Nederlander in de Verenigde Staten over de tong gaat, is er klaar voor om in de IndyCar Series te debuteren. Tijdens de tests kwam hij uitstekend uit de verf en wist regelmatig te verrassen. Toch is niet iedereen even blij met de komst van de jongste coureur van het IndyCar-veld.

Zo heeft Josef Newgarden zijn twijfels geuit over de komst van de nog zeer jonge Nederlander. De twijfels van de regerend IndyCar-kampioen legt VeeKay makkelijk naast zich neer. "Ja, ik zou nog te gretig zijn", reageert Van Kalmthout tegenover de Telegraaf. "Maar ik ben juist iemand die eerder eieren voor zijn geld kiest en ik ben zeker geen brokkenpiloot."

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.