'Ik zou nog te gretig zijn'

Rinus VeeKay popelt om te beginnen en critici de mond te snoeren

Niet alleen in Melbourne gaat er aanstaand weekend een seizoen van start, ook in St. Petersburg in de Verenigde Staten staat de IndyCar Series aan de vooravond van een nieuw seizoen. Rinus van Kalmthout debuteert voor Ed Carpenter Racing en er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Rinus VeeKay popelt om te beginnen en critici de mond te snoeren
© Marijn van Kalmthout

Rinus VeeKay, zoals de negentienjarige Nederlander in de Verenigde Staten over de tong gaat, is er klaar voor om in de IndyCar Series te debuteren. Tijdens de tests kwam hij uitstekend uit de verf en wist regelmatig te verrassen. Toch is niet iedereen even blij met de komst van de jongste coureur van het IndyCar-veld.

Zo heeft Josef Newgarden zijn twijfels geuit over de komst van de nog zeer jonge Nederlander. De twijfels van de regerend IndyCar-kampioen legt VeeKay makkelijk naast zich neer. "Ja, ik zou nog te gretig zijn", reageert Van Kalmthout tegenover de Telegraaf. "Maar ik ben juist iemand die eerder eieren voor zijn geld kiest en ik ben zeker geen brokkenpiloot."

"Natuurlijk ben ik agressief, maar dat is ook nodig in de racerij. Met de wagen van Ed Carpenter Racing is veel mogelijk", vertelt de Hoofddorper. "In deze raceklasse moet je juist maling hebben aan de anderen. Met de helm op is iedereen mijn vijand. Daarbuiten is de sfeer juist erg gemoedelijk. IndyCar is nog heel erg toegankelijk voor de fans."

Van Kalmthout kan niet wachten om aan zijn IndyCar-carrière te beginnen. In vergelijking met de Formule 1 is de IndyCar Series veel competitiever, de verschillen tussen de wagens en coureurs zijn veel kleiner. "Het gaat er een stuk ruiger aan toe dan de Formule 1. Er gebeurt veel meer", aldus VeeKay, die niet kan wachten om te beginnen en de critici de mond te snoeren.

VeeKay rijdt met een knaloranje helm en merkt dat de steun vanuit Nederland snel toeneemt. "Nederland is dankzij Max Verstappen echt een raceland aan het worden. En veel IndyCar-races zijn zondagavond Nederlandse tijd, dus goed te volgen. Rinus, uit Hoofddorp, in Amerika. Dat klinkt goed, toch?", aldus de jongeman die Nederlandse woorden even snel voor- als achteruit kan uitspreken.

Zondagavond 15 maart begint de eerste race voor het IndyCar-seizoen om 20:30 uur Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.