HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Rinus VeeKay op de racefiets en in de sportschool: Stay Safe!

Rinus van Kalmthout mocht zijn debuut in de IndyCar Series op zondag 15 maart niet maken. De eerste race van het seizoen moest zondag 15 maart 's avonds Nederlandse tijd beginnen, maar op 13 maart werden de eerste vier races van het seizoen afgeblazen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Rinus VeeKay op de racefiets en in de sportschool: Stay Safe!
© Raun/Marijn van Kalmthout

Van Kalmthout moest daardoor een teleurstelling verwerken, want de jonge Hoofddorper had zich enorm verheugd op zijn debuut in St. Petersburg. Maar het is wat het is en intussen houdt hij zich bezig met zich te blijven voorbereiden op zijn eerste IndyCar-race, wanneer die dan ook gaat plaatsvinden. Voorlopig is er nog geen zicht op een herstart van het seizoen, net zoals in de Formule 1 het geval is.

Op sociale media schreef Rinus van Kalmthout: "Moeilijke en vreemde tijden. Ik heb nog geen kilometer gereden, en het voelt soms alsof de tijd stil staat. Voor mij dan, want dat geldt niet voor iedereen die dag en nacht doorwerken om mensen te beschermen [tegen het coronavirus, red.] Ode aan hen! Bedankt voor al het harde werk en 'Stay Safe'. Samen kunnen we dit."

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusRinus van Kalmthout
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.