VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Rinus VeeKay op de racefiets en in de sportschool: Stay Safe!

Rinus VeeKay op de racefiets en in de sportschool: Stay Safe!
© Raun/Marijn van Kalmthout

Rinus van Kalmthout mocht zijn debuut in de IndyCar Series op zondag 15 maart niet maken. De eerste race van het seizoen moest zondag 15 maart 's avonds Nederlandse tijd beginnen, maar op 13 maart werden de eerste vier races van het seizoen afgeblazen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Van Kalmthout moest daardoor een teleurstelling verwerken, want de jonge Hoofddorper had zich enorm verheugd op zijn debuut in St. Petersburg. Maar het is wat het is en intussen houdt hij zich bezig met zich te blijven voorbereiden op zijn eerste IndyCar-race, wanneer die dan ook gaat plaatsvinden. Voorlopig is er nog geen zicht op een herstart van het seizoen, net zoals in de Formule 1 het geval is.

Op sociale media schreef Rinus van Kalmthout: "Moeilijke en vreemde tijden. Ik heb nog geen kilometer gereden, en het voelt soms alsof de tijd stil staat. Voor mij dan, want dat geldt niet voor iedereen die dag en nacht doorwerken om mensen te beschermen [tegen het coronavirus, red.] Ode aan hen! Bedankt voor al het harde werk en 'Stay Safe'. Samen kunnen we dit."

Ondertussen traint Rinus dagelijks met zijn personal trainer Raun in de sportschool en op de racefiets. De negentienjarige Ed Carpenter Racing-coureur verblijft momenteel in de staat Florida, waar nog geen algehele lock down geldt en heeft de hand weten te leggen op twee racefietsen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.