HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 331 jul 12:00
QUALI31 jul 15:00
RACE 1 aug 15:00

Rinus VeeKay na vijfde plaats in GMR Grand Prix: "Ik heb alles gegeven"

Rinus VeeKay zette zaterdag een fantastische prestatie neer. De 19-jarige Hoofddorper reed een geweldig race in de GMR Grand Prix op Indianapolis Motor Speedway door vanaf de achttiende startplaats te finishen als vijfde.

Rinus VeeKay na vijfde plaats in GMR Grand Prix: "Ik heb alles gegeven"
© IMS Photo

Na zijn vreselijke debuutweekend in Fort worth, bijna een maand geleden, heeft Rinus van Kalmthout de slechte herinnering uit zijn eerste IndyCar-race van zich af geschud. VeeKay miste zijn laatste snelle ronde in de kwalificatie en moest daardoor genoegen nemen met een achttiende startplek. De race op IMS (Indianapolis Motor Speedway), die live was te volgen op Ziggo Sport Racing, begon om 18:00 uur Nederlandse tijd. Na de start kon VeeKay de concurrentie goed bijhouden, wat heet, hij wist posities te winnen. Na een eerste en behoorlijk vroege eerste pitstop klom VeeKay steeds verder op in slagorde.

In de eindfase werd het nog even spannend, toen voormalig Formule 1-coureur Marcus Ericsson het leven van de Nederlandse Ed Carpenter Racing-coureur lastig begon te maken. Maar VeeKay wist de Zweed op voldoende afstand te houden en als vijfde over de meet te komen.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingGMR Grand PrixIndianapolis Motor SpeedwayRinus van KalmthoutRinus VeeKayRoad America
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.