Rinus VeeKay

Rinus VeeKay maakt zaterdag definitief zijn IndyCar-debuut

Rinus van Kalmthout kan aanstaande zaterdag definitief deelnemen aan de Genesys 300 op Texas Motor Speedway in Forth Worth. De 19-jarige Hoofddorper zou zondag 15 maart debuteren in de crème de la crème van de Amerikaanse autosport, maar vanwege Covid-19 werd ook het IndyCar-seizoen uitgesteld.

Rinus VeeKay maakt zaterdag definitief zijn IndyCar-debuut
© Marijn van Kalmthout

Kortgeleden leek het er nog op dat Rinus van Kalmthout misschien kon deelnemen aan de eerste IndyCar-race van het seizoen, maar aan die onzekerheid is een einde gekomen. VeeKay, zoals Van Kalmthout ook over de tong gaat, is vannacht Nederlandse tijd geland in de Verenigde Staten. Maar voordat het zover was moest hemel en aarde bewogen worden.

Vanwege Covid-19 geldt er in de Verenigde Staten een quarantaine-regel, die voorschrijft dat reizigers twee weken in quarantaine moeten voordat ze voet mogen zetten op Amerikaanse grondgebied. Daarvoor zat Van Kalmhout 14 dagen in het Mexicaanse Cancun. Vannacht - in de nacht van dinsdag op woensdag - landde de 19-jarige Hoofddorper met het vliegtuig in Texas.

"Ik ben enorm opgelucht dat het is gelukt", liet VeeKay weten tegenover RTL GP. "Ik ben topfit en goed uitgerust en ga me nu met het team voorbereiden op mijn eerste IndyCar-race."

De tekst gaat onder de foto verder

Rinus van Kalmthout geland in Texas, USA | © Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Voordat VeeKay zekerheid had om richting Texas te vliegen werden talloze e-mals verstuurd en telefoontjes gepleegd - tot in het Witte Huis toe - en dinsdagavond was het dan zover. VeeKay op de valreep naar Amerika afreizen om vervolgens veilig in Texas te landen.

Zaterdag 6 juni begint de eerste race van het IndyCar-seizoen. De race wordt zonder publiek verreden en alle sessies, zoals vrije trainingen, de kwalificatie en de race, worden op één dag afgewerkt. VeeKay staat een druk weekend te wachten, maar daar zal hij zelf niet zo'n probleem van maken. De Nederlander wacht al maanden op zijn debuut.

De Genesys 300 op Texas Motor Speedway is een ovalrace en wordt - zoals de titel al doet vermoeden - over 300 mijl,of te wel 200 ronden verreden. De race is in de nacht van zaterdag op zondag live te volgen op Ziggo Sport. De uitzending op Ziggo sport begint om 02:00 uur Nederlandse tijd met de voorbeschouwing, maar de race begint op 03:00 uur en duurt tot 05:00 uur.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutRinus VeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.