Rinus VeeKay laat snelste tijd noteren tijdens IndyCar-wintertest

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout heeft zijn tweede IndyCar-testdag van 2021 als snelste afgesloten. De 20-jarige coureur van het Ed Carpenter Racing-team noteerde op het Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama een rondetijd van 1:06.5183. Daarmee hield hij de concurrentie op ruim een tiende van een seconde.

Rinus VeeKay laat snelste tijd noteren tijdens IndyCar-wintertest
© Rinus VeeKay PR

In aanloop naar het NTT IndyCar Series seizoen van 2021 wordt er een aantal testdagen georganiseerd. Teams zijn vrij in hun keuze aan welke testdag ze deelnemen, zolang het maximumaantal van drie stuks niet wordt overschreden. Rinus VeeKay en Ed Carpenter Racing hebben gekozen voor testmogelijkheden op Sebring (1 februari), Barber (23 februari) en Laguna Seca (1 maart).

Na veel werk in de sportschool en de simulator, mocht VeeKay dinsdag op het Barber Motorsports Park weer in zijn #21 SONAX Chevrolet stappen. De Rookie of the Year van het IndyCar-seizoen 2020 reed 105 testronden. Dat is ruim een volledige race-afstand: als de seizoensouverture over ruim zeven weken plaatsheeft op hetzelfde circuit, worden er tijdens de wedstrijd op zondag 90 ronden gereden.

De snelste ronde van VeeKay was voldoende voor de eerste plaats op de ranglijst. VeeKay hield de ervaren Sébastien Bourdais op ruim een tiende, meervoudig race winnaar Graham Rahal sloot aan op de derde plaats. Eén van de blikvangers van de testdag in Alabama was voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean. De Franse rijder besloot als twaalfde van de twaalf deelnemers, op een seconde van lijstaanvoerder VeeKay.

“Het was een zeer positieve testdag”, klonk VeeKay naderhand opgewekt. “We hebben het testprogramma volgens planning afgewerkt en ik had een goed gevoel in de wagen van Ed Carpenter Racing. Ik ben natuurlijk blij om bovenaan de ranglijst te staan, al weet ik dat het een testdag is en dat er hier geen punten worden uitgedeeld.” Voor VeeKay is het de tweede keer in korte tijd dat hij een Indycar-test op het Barber Motorsports Park als snelste besluit. Begin november reed de jonge Nederlander ook al de rapste ronde tijdens een testdag op het circuit in Birmingham.

Vanuit Alabama wordt de trek naar Californië ingezet. Volgende week maandag, 1 maart, werkt VeeKay een testdag af op de beroemde WeatherTech Raceway Laguna Seca, nabij Monterey. VeeKay heeft bijzonder goede herinneringen aan het circuit – in 2019 won hij beide races, ter afsluiting van het Indy Lights-seizoen.

Het IndyCar-seizoen 2021 start op zondag 18 april aanstaande, met de Hondy Indy Alabama op het Barber Motorsports Park.

[Bron: Ingezonden persbericht]

Gerelateerde onderwerpen IndyCarBarber Motorsport ParkEd Carpenter RacingIndyCar in 2021IndyCar nieuws 2021Rinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.