Rinus VeeKay komt binnenkort terug naar Nederland

Rinus van Kalmthout komt terug naar Nederland. Dat liet vader Marijn van Kalmthout dinsdagmiddag weten aan MotorsportZ. Het komend weekend wordt de IndyCar-coureur uit Hoofddorp verwacht op luchthaven Schiphol, om zijn voorbereiding op de start van het IndyCar-seizoen in Nederland voort te zetten.

Rinus VeeKay komt binnenkort terug naar Nederland
© RinusVeeKay.com

Het had het debuutjaar moeten worden van Rinus van Kalmthout, of VeeKay zoals de 19-jarige Nederlander in de Verenigde Staten over de tong gaat. Maar net als de rest van de sportwereld is ook de NTT IndyCar Series getroffen door de corona pandemie. Het debuutjaar van VeeKay kan het nog altijd worden, maar het is alleen nog niet duidelijk wanneer de eerste IndyCar-Grand Prix verreden kan worden. Voorlopig staat de oval race op de Texas Motor Speedway op zaterdag 6 juni als openingsrace gepland.

De 19-jarige Hoofddorper bleef, samen met zijn personal trainer Raun Grobben, in Florida in de hoop dat het IndyCar-seizoen binnen afzienbare tijd kon beginnen. Maar de realiteit is dat de voorlopige start van het seizoen in de Verenigde Staten nog even wat langer op zich laat wachten en op zijn snelst pas over twee maanden begint.

In Florida ging Rinus VeeKay onverstoord verder met zijn voorbereiding op de start van het IndyCar-seizoen. Samen met Raun Grobben maakte de jonge Nederlander vele uren op een race fiets en stoeide zij elke dag met gewichten. Maar gezien de huidige omstandigheden heeft Rinus van Kalmthout in overleg met Ed Carpenter [teamgenoot van Rinus en teameigenaar van Ed Carpenter Racing] besloten om terug te gaan naar Nederland.

"Rinus is fitter dan ooit", begint Marijn van Kalmthout. "Maar in overleg met Ed Carpenter hebben we besloten dat Rinus komende week terugvliegt naar Nederland. Raun Grobben [personal trainer, red.] komt mee en samen zetten ze de voorbereiding in Nederland voort."

Gezondheid boven alles

"Rinus realiseert zich dat op dit moment gezondheid voor eenieder het allerbelangrijkste is. Hij traint samen met zijn personal trainer [Raun Grobben] elke dag keihard door en is fitter dan ooit tevoren."

Eén van zaken waaraan het Rinus VeeKay ontbrak was een simulator en dat is iets waarover hij in Nederland wel de beschikking heeft. "Hij gaat ook weer met SIM training- en racing beginnen. Daaraan ontbrak het in Florida, in het tijdelijk gehuurde appartement. Hier in Nederland kan hij zich verder zo goed mogelijk voorbereiden op het IndyCar-seizoen, wat hopelijk binnen twee maanden alsnog begint."

Zoals gezegd hoopt de crème de la crème van de Amerikaanse autosport in het weekend van 5 tot en met 7 juni het seizoen alsnog te starten met een oval race op de Texas Motor Speedway.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusEd CarpenterEd Carpenter RacingMarijn van KalmthoutRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.