HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Rinus VeeKay komt binnenkort terug naar Nederland

Rinus van Kalmthout komt terug naar Nederland. Dat liet vader Marijn van Kalmthout dinsdagmiddag weten aan MotorsportZ. Het komend weekend wordt de IndyCar-coureur uit Hoofddorp verwacht op luchthaven Schiphol, om zijn voorbereiding op de start van het IndyCar-seizoen in Nederland voort te zetten.

Rinus VeeKay komt binnenkort terug naar Nederland
© RinusVeeKay.com

Het had het debuutjaar moeten worden van Rinus van Kalmthout, of VeeKay zoals de 19-jarige Nederlander in de Verenigde Staten over de tong gaat. Maar net als de rest van de sportwereld is ook de NTT IndyCar Series getroffen door de corona pandemie. Het debuutjaar van VeeKay kan het nog altijd worden, maar het is alleen nog niet duidelijk wanneer de eerste IndyCar-Grand Prix verreden kan worden. Voorlopig staat de oval race op de Texas Motor Speedway op zaterdag 6 juni als openingsrace gepland.

De 19-jarige Hoofddorper bleef, samen met zijn personal trainer Raun Grobben, in Florida in de hoop dat het IndyCar-seizoen binnen afzienbare tijd kon beginnen. Maar de realiteit is dat de voorlopige start van het seizoen in de Verenigde Staten nog even wat langer op zich laat wachten en op zijn snelst pas over twee maanden begint.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusEd CarpenterEd Carpenter RacingMarijn van KalmthoutRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.