VT123 okt - 12:00
VT223 okt - 16:00
VT324 okt - 12:00
QUALI24 okt - 15:00
RACE25 okt - 14:10

Rinus VeeKay komt binnenkort terug naar Nederland

Rinus VeeKay komt binnenkort terug naar Nederland
© RinusVeeKay.com

Rinus van Kalmthout komt terug naar Nederland. Dat liet vader Marijn van Kalmthout dinsdagmiddag weten aan MotorsportZ. Het komend weekend wordt de IndyCar-coureur uit Hoofddorp verwacht op luchthaven Schiphol, om zijn voorbereiding op de start van het IndyCar-seizoen in Nederland voort te zetten.

Het had het debuutjaar moeten worden van Rinus van Kalmthout, of VeeKay zoals de 19-jarige Nederlander in de Verenigde Staten over de tong gaat. Maar net als de rest van de sportwereld is ook de NTT IndyCar Series getroffen door de corona pandemie. Het debuutjaar van VeeKay kan het nog altijd worden, maar het is alleen nog niet duidelijk wanneer de eerste IndyCar-Grand Prix verreden kan worden. Voorlopig staat de oval race op de Texas Motor Speedway op zaterdag 6 juni als openingsrace gepland.

De 19-jarige Hoofddorper bleef, samen met zijn personal trainer Raun Grobben, in Florida in de hoop dat het IndyCar-seizoen binnen afzienbare tijd kon beginnen. Maar de realiteit is dat de voorlopige start van het seizoen in de Verenigde Staten nog even wat langer op zich laat wachten en op zijn snelst pas over twee maanden begint.

In Florida ging Rinus VeeKay onverstoord verder met zijn voorbereiding op de start van het IndyCar-seizoen. Samen met Raun Grobben maakte de jonge Nederlander vele uren op een race fiets en stoeide zij elke dag met gewichten. Maar gezien de huidige omstandigheden heeft Rinus van Kalmthout in overleg met Ed Carpenter [teamgenoot van Rinus en teameigenaar van Ed Carpenter Racing] besloten om terug te gaan naar Nederland.

"Rinus is fitter dan ooit", begint Marijn van Kalmthout. "Maar in overleg met Ed Carpenter hebben we besloten dat Rinus komende week terugvliegt naar Nederland. Raun Grobben [personal trainer, red.] komt mee en samen zetten ze de voorbereiding in Nederland voort."

Gezondheid boven alles

"Rinus realiseert zich dat op dit moment gezondheid voor eenieder het allerbelangrijkste is. Hij traint samen met zijn personal trainer [Raun Grobben] elke dag keihard door en is fitter dan ooit tevoren."

Eén van zaken waaraan het Rinus VeeKay ontbrak was een simulator en dat is iets waarover hij in Nederland wel de beschikking heeft. "Hij gaat ook weer met SIM training- en racing beginnen. Daaraan ontbrak het in Florida, in het tijdelijk gehuurde appartement. Hier in Nederland kan hij zich verder zo goed mogelijk voorbereiden op het IndyCar-seizoen, wat hopelijk binnen twee maanden alsnog begint."

Zoals gezegd hoopt de crème de la crème van de Amerikaanse autosport in het weekend van 5 tot en met 7 juni het seizoen alsnog te starten met een oval race op de Texas Motor Speedway.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Wie moet volgens jou de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen worden?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.