VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Rinus VeeKay kijkt "beter voorbereid" uit naar de GMR Grand Prix

Rinus VeeKay kijkt "beter voorbereid" uit naar de GMR Grand Prix
© RinusVeeKay.com

Rinus van Kalmthout gaat volgende week vrijdag 3 juli aan zijn tweede IndyCar-weekend beginnen. Dan wordt op de Indianapolis Motor Speedway (IMS) de GMR Grand Prix gehouden. MotorsportZ sprak exclusief met VeeKay en hij zei dat hij uitkijkt naar de race op IMS.

Na zijn uitvalbeurt, tijdens de eerste IndyCar-race - De Genesys 300, was Rinus van Kalmthout ontzettend teleurgesteld. De 19-jarige Hoofddorper baalde als een stekker van zijn eigen debuut in de IndyCar Series. Maar hij heeft, zoals hij zelf zegt, ervan geleerd. "Ze zeggen wel eens over de ovals, 'je hebt coureurs die al gecrasht zijn en coureurs die nog gaan crashen'. Dus dan heb ik het alvast gehad", zegt VeeKay met een glimlach.

De GMR Grand Prix op IMS

Vrijdag 3 juli beginnen de eerste sessies voor eerst volgende IndyCar-race, de GMR Grand Prix, op het binnencircuit van de Indianapolis Motor Speedway (IMS), een circuit wat de 19-jarige IndyCar-rookie beter ligt, zo zegt hij zelf. Zeker omdat de sessies voor de GMR Grand Prix niet op één dag, zoals tijdens het eerste raceweekend, worden gehouden, maar op vrijdag en zaterdag ziet Van Kalmthout dat als een voordeel.

"IMS is meer een circuit voor mij. En het is beter dat de sessies verdeeld zijn over twee dagen. Dan heb je nog de tijd om er na de eerste dag een nachtje over te slapen, om vervolgens nog beter de tweede dag in te gaan", vervolgt Rinus. "Dat vind ik zelf erg fijn en het geeft wat meer rust."

Een andere teamgenoot VeeKay

Tijdens het raceweekend in Indianapolis is Conor Daly de teamgenoot van VeeKay. De Amerikaanse coureur rijdt voor Ed Carpenter Racing, maar alleen op de normale en stratencircuits, terwijl teameigenaar Ed Carpenter alleen de ovals voor zijn rekening neemt. Rinus VeeKay rijdt als eerste rijder van het team alle races. "Ik heb goed contact met Conor [Daly] en het is een goeie teamgenoot en aardige kerel, een echte teamplayer", aldus VeeKay. "Ed [Carpenter] zal nu als teambaas optreden."

Rinus van Kalmthout is er weer helemaal klaar voor. Hopelijk maakt hij een geweldig weekend mee in Indianapolis, waar hij overigens sinds vorige week een appartement huurt en samen met zijn personal trainer Raun Grobben verblijft. "Ik kan iedere dag even naar het circuit kijken", besluit VeeKay, terwijl hij uit zijn raam kijkt.

Eerst wordt er nog een sessie in de simulator van Chevrolet, in Charlotte afgewerkt. En dan begint volgende week vrijdag de eerste training weer. De eerste kwalificatie begint vrijdag 3 juli om 22:30 uur Nederlandse tijd en de race volgt op zaterdag 4 juli om 18:00 uur, ook Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.