GMR Grand Prix op IMS

Rinus VeeKay kijkt "beter voorbereid" uit naar de GMR Grand Prix

Rinus van Kalmthout gaat volgende week vrijdag 3 juli aan zijn tweede IndyCar-weekend beginnen. Dan wordt op de Indianapolis Motor Speedway (IMS) de GMR Grand Prix gehouden. MotorsportZ sprak exclusief met VeeKay en hij zei dat hij uitkijkt naar de race op IMS.

Rinus VeeKay kijkt "beter voorbereid" uit naar de GMR Grand Prix
© RinusVeeKay.com

Na zijn uitvalbeurt, tijdens de eerste IndyCar-race - De Genesys 300, was Rinus van Kalmthout ontzettend teleurgesteld. De 19-jarige Hoofddorper baalde als een stekker van zijn eigen debuut in de IndyCar Series. Maar hij heeft, zoals hij zelf zegt, ervan geleerd. "Ze zeggen wel eens over de ovals, 'je hebt coureurs die al gecrasht zijn en coureurs die nog gaan crashen'. Dus dan heb ik het alvast gehad", zegt VeeKay met een glimlach.

De GMR Grand Prix op IMS

Vrijdag 3 juli beginnen de eerste sessies voor eerst volgende IndyCar-race, de GMR Grand Prix, op het binnencircuit van de Indianapolis Motor Speedway (IMS), een circuit wat de 19-jarige IndyCar-rookie beter ligt, zo zegt hij zelf. Zeker omdat de sessies voor de GMR Grand Prix niet op één dag, zoals tijdens het eerste raceweekend, worden gehouden, maar op vrijdag en zaterdag ziet Van Kalmthout dat als een voordeel.

"IMS is meer een circuit voor mij. En het is beter dat de sessies verdeeld zijn over twee dagen. Dan heb je nog de tijd om er na de eerste dag een nachtje over te slapen, om vervolgens nog beter de tweede dag in te gaan", vervolgt Rinus. "Dat vind ik zelf erg fijn en het geeft wat meer rust."

Een andere teamgenoot VeeKay

Tijdens het raceweekend in Indianapolis is Conor Daly de teamgenoot van VeeKay. De Amerikaanse coureur rijdt voor Ed Carpenter Racing, maar alleen op de normale en stratencircuits, terwijl teameigenaar Ed Carpenter alleen de ovals voor zijn rekening neemt. Rinus VeeKay rijdt als eerste rijder van het team alle races. "Ik heb goed contact met Conor [Daly] en het is een goeie teamgenoot en aardige kerel, een echte teamplayer", aldus VeeKay. "Ed [Carpenter] zal nu als teambaas optreden."

Rinus van Kalmthout is er weer helemaal klaar voor. Hopelijk maakt hij een geweldig weekend mee in Indianapolis, waar hij overigens sinds vorige week een appartement huurt en samen met zijn personal trainer Raun Grobben verblijft. "Ik kan iedere dag even naar het circuit kijken", besluit VeeKay, terwijl hij uit zijn raam kijkt.

Eerst wordt er nog een sessie in de simulator van Chevrolet, in Charlotte afgewerkt. En dan begint volgende week vrijdag de eerste training weer. De eerste kwalificatie begint vrijdag 3 juli om 22:30 uur Nederlandse tijd en de race volgt op zaterdag 4 juli om 18:00 uur, ook Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarConor DalyEd CarpenterEd Carpenter RacingGMR Grand PrixIndianapolis Motor SpeedwayRinus van KalmthoutRinus VeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.