VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Rinus VeeKay mist de kwalificatie en zal achteraan starten

Rinus VeeKay mist de kwalificatie en zal achteraan starten

Rinus van Kalmthout kan niet deelnemen aan de kwalificatie voor de Genesys 300. De Hoofddorper crashte op Texas Motor Speedway tijdens de rookie-sessie en de monteurs van Ed Carpenter Racing kregen de #21-wagen niet op tijd klaar.

Rinus VeeKay kan zich niet kwalificeren voor zijn racedebuut in de IndyCar Series, omdat zijn bolide niet op tijd af is. De 19-jarige Hoofddorper crashte tijdens de rookie-sessie en ondanks de inzet van de monteurs is de #21-wagen niet tijdig hersteld. Zodoende moet Van Kalmthout de kwalificatie uitzitten en straks om 02:00 uur Nederlandse tijd vanaf de laatste startrij aan zijn eerste IndyCar-race beginnen.

Van Kalmthout was al niet blij met zijn zogenaamde 'rookie-mistake', maar zal nu nog meer balen, omdat hij zonder enige data en vanaf de laatste startrij aan zijn debuutrace moet beginnen. Het zit VeeKay niet mee vandaag, want hij start niet alleen vanaf de laatste startrij, ook mist hij veel track-time en mist zodoende veel data en gevoel met de baan.

Tijdens de rookie-test eerder dit jaar in februari liet Van Kalmthout nog de hoogste topsnelheid noteren, zij het onder compleet andere omstandigheden. Toen lag de temperatuur rond het vriespunt, terwijl de temperatuur vandaag richting de 40º Celsius gaat.

De kwalificatie is om 23:00 uur begonnen. De race die als Genesys 300 te boek staat begint straks - zondagnacht - om 02:00 uur, maar op Ziggo Sport (Beide kanalen) begint de uitzending om 01:30 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.