HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00
Genesys 300

Rinus VeeKay mist de kwalificatie en zal achteraan starten

Rinus van Kalmthout kan niet deelnemen aan de kwalificatie voor de Genesys 300. De Hoofddorper crashte op Texas Motor Speedway tijdens de rookie-sessie en de monteurs van Ed Carpenter Racing kregen de #21-wagen niet op tijd klaar.

Rinus VeeKay mist de kwalificatie en zal achteraan starten

Rinus VeeKay kan zich niet kwalificeren voor zijn racedebuut in de IndyCar Series, omdat zijn bolide niet op tijd af is. De 19-jarige Hoofddorper crashte tijdens de rookie-sessie en ondanks de inzet van de monteurs is de #21-wagen niet tijdig hersteld. Zodoende moet Van Kalmthout de kwalificatie uitzitten en straks om 02:00 uur Nederlandse tijd vanaf de laatste startrij aan zijn eerste IndyCar-race beginnen.

Van Kalmthout was al niet blij met zijn zogenaamde 'rookie-mistake', maar zal nu nog meer balen, omdat hij zonder enige data en vanaf de laatste startrij aan zijn debuutrace moet beginnen. Het zit VeeKay niet mee vandaag, want hij start niet alleen vanaf de laatste startrij, ook mist hij veel track-time en mist zodoende veel data en gevoel met de baan.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingGenesys 300Rinus van KalmthoutRinus VeeKayTexas Motor Speedway
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.