HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Rinus VeeKay erg productief tijdens laatste IndyCar-test op CoTA

Op de tweede testdag op Circuit of The Americas kregen de IndyCar-coureurs eindelijk de kans om hun nieuwe wagens uit te proberen. Dinsdag was het te koud en nat om veilig te testen, en daarom werd de eerste testdag afgeblazen.

Rinus VeeKay erg productief tijdens laatste IndyCar-test op CoTA
© Marijn van Kalmthout

Nadat dinsdag de complete testdag door beroerde omstandigheden in het water was gevallen, waren de weergoden op woensdag in een betere bui. Zoveel mogelijk kilometers maken was voor de coureurs belangrijk en niet alleen omdat de eerste testdag dinsdag door omstandigheden kwam te vervallen. Ook het nieuwe Aeroscreen - het alternatief voor de halo - was reden om zo snel mogelijk alles te weten te komen over de gedragingen van de wagens met het nieuwe onderdeel, wat de coureurs meer veiligheid moet bieden. De testdag op Circuit of The Americas begon met nog wat regen, maar dat hield snel op. Over de hele dag genomen konden de teams en coureur vijf uur en vijftig minuten van de acht en half uur testen. Er ging twee uur en veertig minuten testtijd verloren aan code rood-situaties.

Terwijl het asfalt in Austin erg langzaam opdroogde werden er veel ronden gereden. Maar ook werden er door de gevestigde orde snelle ronden gereden. De snelste man op de tijdenlijst was Team Penske-coureur Will Power, die een tijd van 1:46.7603 liet noteren. Ter vergelijking: Vorig jaar pakte Will Power op 23 maart pole met een tijd van 01:46.0177.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarConor DalyEd CarpenterEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.