Rinus VeeKay dertiende op Road America, Scott Dixon wint

Rinus van Kalmthout is in de Rev Group Grand Prix op Road America als dertiende over de eindstreep gekomen. De Hoofddorper, rijdend voor Ed Carpenter Racing, kon in de beginfase niet echt potten breken, maar kon tijdens een ijzersterke laatste stint knap naar dertiende plek rijden.

Rinus VeeKay dertiende op Road America, Scott Dixon wint
© IndyCar Photo

De race was het eerste Indycar-evenement waar in 2020 toeschouwers aanwezig mochten zijn, zij het in beperkte mate. Zij zagen Scott Dixon voor de derde maal op rij dit seizoen naar de zege rijden en rookie Alex Palou de derde plek pakken.

De negentienjarige Van Kalmthout werd vorige week na een knappe inhaalrace nog vijfde, maar moest het in de eerste race op Road America doen met een dertiende plek. Maar er had absoluut meer in gezeten, ware het niet dat de Hoofddorper in de eerste helft van de race problemen had met de brandstofpomp. Later loste het probleem zichzelf op.

Lees verder onder de foto

Er was publiek aanwezig op Road America, de meesten zonder mondkapje.

In ronde vier kreeg VeeKay een tik van Charlie Kimball en verloor daardoor de drie posities die hij in de eerste ronde op brute wijze wist te veroveren op Oliver Askew en Simon Pagenaud. Vooral in de inhaalactie buitenom in een lange rechter doordraaier op Pagenaud was formidabel om te zien.

In de laatste twintig rondes van de race moest de safety car liefst driemaal de baan op komen door crashes van Jack Harvey, Conor Daly en Dalton Kellett. Van Kalmthout was bij de verschillende herstarts goed bij de les en stoomde op naar de dertiende plek, die hij vasthield tot de finish.

Van Kalmthout bezet met 55 punten de twaalfde plek in het kampioenschap en blijft de beste rookie, ondanks de knappe derde plek van collega-rookie Alex Palou. VeeKay's teamgenoot Conor Daly, die op de dertiende plek in het kampioenschap staat, finishte deze race als eenentwintigste, nog voor Marco Andretti en Jack Harvey op de laatst plek.

Zondagavond komen de coureurs opnieuw in actie voor Race 2 op Road America. De tweede race in Elkhart Lake, Wisconsin gaat om 18.30 uur Nederlandse tijd van start. De race is live te volgen op onder andere Ziggo Sport Racing.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarAlex PalouConor DalyEd Carpenter RacingOliver AskewRinus van KalmthoutRinus VeeKayRoad AmericaScott DixonSimon Pagenaud
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.