Rinus VeeKay derde op laatste testdag, voordat het IndyCar-seizoen begint

Rinus van Kalmthout heeft gisteren voor de laatste keer getest. Het eerste IndyCar-weekend begint op 13 maart in St. Petersburg en de race wordt verreden op zondag 15 maart. Van Kalmthout reed, tijdens de laatste voorbereiding voor zijn debuutseizoen, de derde tijd van de testdag, waaraan 13 coureurs meededen.

Rinus VeeKay derde op laatste testdag, voordat het IndyCar-seizoen begint
© Marijn van Kalmthout

Rinus VeeKay reed dinsdag de derde tijd tijdens de laatste IndyCar-testdag. Op Sebring International Raceway werden de laatste voorbereidingen getroffen voor het eerste GP-weekend in St. Petersburg. Aan de testdag namen in totaal 13 coureurs deel: Max Chilton, Rinus VeeKay, Felipe Nasr, Josef Newgarden, Conor Daly, Pato O'ward, Will Power, Simon Pagenaud, Dalton Kellett, Graham Rahal, Ben Haley, Oliver Askew en Takuma Sato.

Aan het eind van de ochtend sessie stond Van Kalmthout (die in de Verenigde Staten bekend staat als VeeKay) op de tweede plek, achter routinier Max Chilton (Carlin). VeeKay reed in de ochtendsessie op de 'oude' banden van 2019, terwijl bijvoorbeeld Max Chilton op de nieuwe banden voor 2020 reed. De Nederlander reed in de ochtend maar liefst 74 ronden en was daarmee de meest productieve coureur op de baan.

[De tekst gaat verder onder de foto]

Photo credit: © Marijn van Kalmthout

In de middag ging, ook al was het marginaal, iets minder goed voor de man uit Hoofddorp. VeeKay klaagde opnieuw een beetje over overstuur en moest het uiteindelijk doen met een derde plek op de tijdenlijst. De negentienjarige Ed Carpenter Racing-coureur moest Max Chilton (t: 0.52:1126) en Felipe Nasr (t: 0.52.1750) voor zich dulden. Het verschil was erg klein, VeeKay had zelf een tijd gereden van 0.52.2078 en was daarmee ruim drie tiende sneller dan zijn ervaren teamgenoot Conor Daly.

Even voor de klok van 17:00 uur (lokale tijd) vonden de teams het welletjes geweest en stonden alle coureurs in de pits.

Rinus van Kalmthout is hiermee klaargestoomd voor zijn eerste optreden in St. Petersburg op zondag 15 maart. Voor de mensen die de Nederlandse autosport een warm hart toedragen wordt het een zware zondag. Want de Formule 1 Grand Prix van Australië begint 's morgens om 06:10 uur Nederlandse tijd en de eerste IndyCar-race van 2020 begint na 21:00 uur Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.