HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Rinus VeeKay derde op laatste testdag, voordat het IndyCar-seizoen begint

Rinus van Kalmthout heeft gisteren voor de laatste keer getest. Het eerste IndyCar-weekend begint op 13 maart in St. Petersburg en de race wordt verreden op zondag 15 maart. Van Kalmthout reed, tijdens de laatste voorbereiding voor zijn debuutseizoen, de derde tijd van de testdag, waaraan 13 coureurs meededen.

Rinus VeeKay derde op laatste testdag, voordat het IndyCar-seizoen begint
© Marijn van Kalmthout

Rinus VeeKay reed dinsdag de derde tijd tijdens de laatste IndyCar-testdag. Op Sebring International Raceway werden de laatste voorbereidingen getroffen voor het eerste GP-weekend in St. Petersburg. Aan de testdag namen in totaal 13 coureurs deel: Max Chilton, Rinus VeeKay, Felipe Nasr, Josef Newgarden, Conor Daly, Pato O'ward, Will Power, Simon Pagenaud, Dalton Kellett, Graham Rahal, Ben Haley, Oliver Askew en Takuma Sato.

Aan het eind van de ochtend sessie stond Van Kalmthout (die in de Verenigde Staten bekend staat als VeeKay) op de tweede plek, achter routinier Max Chilton (Carlin). VeeKay reed in de ochtendsessie op de 'oude' banden van 2019, terwijl bijvoorbeeld Max Chilton op de nieuwe banden voor 2020 reed. De Nederlander reed in de ochtend maar liefst 74 ronden en was daarmee de meest productieve coureur op de baan.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.