Genesys 300

Rinus VeeKay crasht en finisht niet tijdens zijn IndyCar-debuut

Rinus van Kalmthout begon de dag al niet op een ideale manier en eindigt zijn IndyCar-debuut op dezelfde manier. Na een crash in ronde 38 kwam VeeKay in contact met Alex Palou en samen gingen ze eraf. Beide coureurs waren oké, maar konden hun weg niet meer vervolgen.

Rinus VeeKay crasht en finisht niet tijdens zijn IndyCar-debuut

Het was niet de dag van Rinus van Kalmthout. Nadat hij tijdens de rookie-sessie hard crashte, kon VeeKay niet kwalificeren, omdat het team zijn bolide niet op tijd klaar kreeg, hij startte daarom vanaf de laatste startrij. Om 02:10 uur rolde de IndyCar-wagens vanuit de pitlane de baan op om aan formatieronde van de Genesys 300 te beginnen. De race begon om na de rollende start om exact 02:13 uur.

De start was eigelijk prima, want na elf ronden reed Van Kalmthout al op de zestiende plek, achter Alex Palou, de man met wie hij er later vanaf zou schieten. In ronde 35 volgde de eerste pitstop en VeeKay kwam als achttiende terug op de baan, vlak achter Palou en voor Oliver Askew.

Vlak na de eerste collectieve pitstop, in ronde 38 verloor VeeKay zijn #21-wagen en kon hem net uit de muur houden, maar door de correctie had hij overstuur en schoot stevig naar links en daar was Alex Palou die de Nederlander niet meer kon ontwijken. Palou raakte het rechter achterwiel van VeeKay en dat was dat. Beide coureurs moesten opgeven en waren de eerste uitvallers in de race.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarAlex PalouGenesys 300Rinus van KalmthoutRinus VeeKayTexas Motor Speedway
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.