VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Rinus VeeKay crasht en finisht niet tijdens zijn IndyCar-debuut

Rinus VeeKay crasht en finisht niet tijdens zijn IndyCar-debuut

Rinus van Kalmthout begon de dag al niet op een ideale manier en eindigt zijn IndyCar-debuut op dezelfde manier. Na een crash in ronde 38 kwam VeeKay in contact met Alex Palou en samen gingen ze eraf. Beide coureurs waren oké, maar konden hun weg niet meer vervolgen.

Het was niet de dag van Rinus van Kalmthout. Nadat hij tijdens de rookie-sessie hard crashte, kon VeeKay niet kwalificeren, omdat het team zijn bolide niet op tijd klaar kreeg, hij startte daarom vanaf de laatste startrij. Om 02:10 uur rolde de IndyCar-wagens vanuit de pitlane de baan op om aan formatieronde van de Genesys 300 te beginnen. De race begon om na de rollende start om exact 02:13 uur.

De start was eigelijk prima, want na elf ronden reed Van Kalmthout al op de zestiende plek, achter Alex Palou, de man met wie hij er later vanaf zou schieten. In ronde 35 volgde de eerste pitstop en VeeKay kwam als achttiende terug op de baan, vlak achter Palou en voor Oliver Askew.

Vlak na de eerste collectieve pitstop, in ronde 38 verloor VeeKay zijn #21-wagen en kon hem net uit de muur houden, maar door de correctie had hij overstuur en schoot stevig naar links en daar was Alex Palou die de Nederlander niet meer kon ontwijken. Palou raakte het rechter achterwiel van VeeKay en dat was dat. Beide coureurs moesten opgeven en waren de eerste uitvallers in de race.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.