HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Rinus VeeKay bereidt zich voor op nieuwe doubleheader

Na in vijf achtereenvolgende races enkel linksaf te hebben gestuurd, mag Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout komend weekend ook weer eens het stuurwiel naar rechts draaien. De leider in het rookiekampioenschap van de NTT IndyCar Series bereidt zich voor op een dubbele ontmoeting met het glooiende asfaltlint van de Mid-Ohio Sports Car Course in Lexington, Ohio.

Rinus VeeKay bereidt zich voor op nieuwe doubleheader
© Rinus VeeKay PR | Rinus van Kalmthout in actie

Het was een bewogen, leerzame en uiteindelijk gedenkwaardige augustusmaand voor Rinus VeeKay uit Hoofddorp. De jonge Nederlandse coureur van Ed Carpenter Racing deed de INDYCAR-wereld versteld staan met een prachtige vierde startplaats voor de legendarische Indianapolis 500, om een week later te stunten met twee fenomenale inhaalraces. Op de korte oval van Gateway behaalde VeeKay middels een vierde plaats zijn beste resultaat uit de nog korte IndyCar-loopbaan.

Komend weekend staan er, net als het geval was op de Iowa Speedway en op Gateway, twee wedstrijden op het programma. Plaats van handeling is de Mid-Ohio Sports Car Course, een circuit waarop VeeKay al de nodige ronden heeft gereden. Wat heet: in zes optredens in de Road To Indy-opleidingsladder beklom VeeKay liefst zesmaal het erepodium. Tot twee keer toe won de Hoofddorper een wedstrijd op de baan in Ohio.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingMid-Ohio Sports Car CourseRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.