HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00
'VeeKay' is de vijfde Nederlander!

Rinus van Kalmthout: van puber met plan naar voltijd IndyCar-coureur

Nederland heeft eindelijk weer een IndyCar-coureur! Vanaf maart 2020 zal Rinus van Kalmthout, de 19-jarige uit Hoofddorp, te bewonderen zijn in de belangrijkste openwielraceklasse van de Verenigde Staten. 'VeeKay', zoals zijn Amerikaanse pseudoniem luidt, stapt in bij het team van raceveteraan Ed Carpenter.

Rinus van Kalmthout: van puber met plan naar voltijd IndyCar-coureur
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Daarmee is het stappenplan dat Van Kalmthout en zijn familie eind 2016 inzetten, voltooid. De jongeling besloot enkele jaren geleden het Europese racen op een zijspoor te zetten om zich op een carrière in de Verenigde Staten te storten – een loopbaankeuze die zich tot dusver uit lijkt te betalen. Van Kalmthout voegt zich met zijn negentien jaren bij het rijtje 'jongste IndyCar-coureurs aller tijden'.

Tweede in de Amerikaanse Formule 4, kampioen in de 'Formule 3' en runner-up in de laatste opleidingsklasse voor de IndyCar Series: als iemand Rinus van Kalmthout drie jaren geleden dit scenario had voorgelegd, had de Noord-Hollandse tiener waarschijnlijk van gekheid niet geweten hoe snel en waar hij zou moeten tekenen, om dit werkelijkheid te laten worden. In sneltreinvaart werd de 'Road To Indy', het trapsgewijze opleidingsinstituut van de IndyCar-organisatie, afgewerkt.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd CarpenterEd Carpenter RacingJumboKNAF Talent FirstRinus van Kalmthout
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.