VeeKay rijdt 146 ronden op Sebring

Rinus van Kalmthout rijdt eerste meters in zijn nieuwe werkplek

Rinus van Kalmthout heeft maandag 13 januari kennisgemaakt met zijn nieuwe werkplek voor 2020. Op Sebring International Raceway - een racecircuit gelegen in Sebring, Florida - maakte de negentienjarige Hoofddorper zijn eerste meters in de #21-wagen van Ed Carpenter Racing.

Rinus van Kalmthout rijdt eerste meters in zijn nieuwe werkplek
© Marijn van Kalmthout

Van Kalmthout legde maandag - in een nog geheel witte #21-wagen - op het circuit Sebring International Raceway in Florida 146 ronden af. De nog jeugdige Nederlander reed rondetijden die zes tiende sneller waren dan die van Amerikaan Oliver Askew en ruim een seconde sneller dan die van Nieuw-Zeelander Scott McLaughlin.

Ook al gaat het op zo'n eerste testdag niet om de tijden, toch is het leuk om te zien dat Rinus van Kalmthout zich zo snel op zijn gemak voelt in de wagen. Het ging vandaag in Sebring om een eerste kennismaking met de #21-wagen van Ed Carpenter Racing.

De volgende test vindt plaats op dinsdag en woensdag 11 en 12 februari op Circuit of The Americas in Austin, Texas. En dat betreft de officiële testdagen van de IndyCar Series zelf. Vervolgens komt Van Kalmthout tijdens een test op maandag 2 maart - net als maandag 13 januari in Sebring - voor nog een laatste keer in actie, voordat het IndyCar-seizoen officieel begint in het weekend van 13 tot en met 15 maart in St. Petersburg, Florida.

Rinus van Kalmthout maakt voor de eerste keer kennis met de #21-wagen van Ed Carpenter Racing op Sebring Raceway, Florida. [Rinus van Kalmthout maakt voor de eerste keer kennis met de #21-wagen van Ed Carpenter Racing op Sebring Raceway, Florida. - Photo credit: © Marijn van Kalmthout]
 

Bekijk hier de videobeelden de eerste meters van Rinus van Kalmhout. 

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCircuit of the AmericasEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutSebring International RacewayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.