VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Rinus van Kalmthout niet zeker van Texas Indy-debuut

Rinus van Kalmthout niet zeker van Texas Indy-debuut
© Marijn van Kalmthout

Zondag 15 maart had Rinus van Kalmthout zijn IndyCar-debuut moeten maken. Het mocht niet zo zijn, want de eerste races, en uiteindelijk het de rest van het IndyCar-seizoen, werden vanwege de mondiale uitbraak van Covid-19 uitgesteld.

Zaterdag 6 juni begint het seizoen alsnog op Texas Motor Speedway. Maar het lijkt erop dat Rinus van Kalmthout en collega-rookie Alex Palou  hun Indy-debuut nog even moeten uitstellen.

Het Department of Homeland Security (DHS) heeft een nieuwe reeks regels ingesteld om Covid-19 zoveel mogelijk buiten de deur van de Verenigde Staten te houden. In de nieuwe regelgeving erkent DHS voorlopig autocoureurs niet als topatleten die op de lijst van uitzonderingen geplaatst moeten worden.

Wel worden sporters en belangrijke personen die toebehoren aan de zogenaamde 'stick and ball' sporten wel toegevoegd aan de lijst van uitzonderingen. Het opmerkelijke aan de nieuwe regelgeving is dat er niet wordt gesproken over een eventuele periode van quarantaine-periode. Vooral dit gegeven zorgt voor frustratie bij buitenlandse coureurs.

Dit houdt feitelijk in dat bijvoorbeeld Rinus van Kalmthout en Spanjaard Alex Palou niet naar de Verenigde Staten kunnen afreizen, om deel te nemen aan de eerste IndyCar-race van het uitgestelde seizoen. Het debuut in Texas van beide talenten staat voorlopig op losse schroeven.

De vader van Rinus van Kalmthout erkent dat er nog niets bekend is. "Er is nog niets zeker. We zijn er nog hard mee bezig", aldus Marijn van Kalmthout, die zich vooral verbaasd over het feit dat de racerij niet gezien wordt als noodzakelijk voor de Amerikaanse sport. "Ze zijn de racerij nog even vergeten", vermoedt de vader van - de wolf in schaapskleren - Rinus VeeKay.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.