Coronacrisis

Rinus van Kalmthout niet zeker van Texas Indy-debuut

Zondag 15 maart had Rinus van Kalmthout zijn IndyCar-debuut moeten maken. Het mocht niet zo zijn, want de eerste races, en uiteindelijk het de rest van het IndyCar-seizoen, werden vanwege de mondiale uitbraak van Covid-19 uitgesteld.

Rinus van Kalmthout niet zeker van Texas Indy-debuut
© Marijn van Kalmthout

Zaterdag 6 juni begint het seizoen alsnog op Texas Motor Speedway. Maar het lijkt erop dat Rinus van Kalmthout en collega-rookie Alex Palou  hun Indy-debuut nog even moeten uitstellen.

Het Department of Homeland Security (DHS) heeft een nieuwe reeks regels ingesteld om Covid-19 zoveel mogelijk buiten de deur van de Verenigde Staten te houden. In de nieuwe regelgeving erkent DHS voorlopig autocoureurs niet als topatleten die op de lijst van uitzonderingen geplaatst moeten worden.

Wel worden sporters en belangrijke personen die toebehoren aan de zogenaamde 'stick and ball' sporten wel toegevoegd aan de lijst van uitzonderingen. Het opmerkelijke aan de nieuwe regelgeving is dat er niet wordt gesproken over een eventuele periode van quarantaine-periode. Vooral dit gegeven zorgt voor frustratie bij buitenlandse coureurs.

Dit houdt feitelijk in dat bijvoorbeeld Rinus van Kalmthout en Spanjaard Alex Palou niet naar de Verenigde Staten kunnen afreizen, om deel te nemen aan de eerste IndyCar-race van het uitgestelde seizoen. Het debuut in Texas van beide talenten staat voorlopig op losse schroeven.

De vader van Rinus van Kalmthout erkent dat er nog niets bekend is. "Er is nog niets zeker. We zijn er nog hard mee bezig", aldus Marijn van Kalmthout, die zich vooral verbaasd over het feit dat de racerij niet gezien wordt als noodzakelijk voor de Amerikaanse sport. "Ze zijn de racerij nog even vergeten", vermoedt de vader van - de wolf in schaapskleren - Rinus VeeKay.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarAlex PalouCoronavirusDHSEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutRinus VeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.