HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00
'Het ging zo snel'

Rinus van Kalmthout denderde in drie jaar naar de IndyCar Series

Rinus van Kalmthout debuteert op 15 maart 2020 in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Jan Lammers, tweevoudig Indy500-winnaar Arie Luyendyk, Arie Luyendyk jr en Robert Doornbos.

Rinus van Kalmthout denderde in drie jaar naar de IndyCar Series
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Op woensdag 20 november werd Rinus van Kalmthout aangekondigd als voltijds IndyCar-coureur voor Ed Carpenter Racing (ECR). De 19-jarige Hoofddorper had er - voor 20 november - moeite mee om 'zijn geheim' geheim te houden. "Het is een stressvolle tijd geweest", aldus Van Kalmthout in het televisieprogramma RTL Magazine. Tegenover MotorsportZ verklaarde Van Kalmthout dat hij "moeite had om zijn nieuws niet meteen wereldkundig te maken." Het enthousiasme is bij Van Kalmhout enorm en hij lijkt op het eerste gezicht niet geïntimideerd door de IndyCar Series, wat toch echt een enorm verschil is met de Indy Lights, waarin Van Kalmthout dit jaar tweede werd.

Maar hoe kwam de Nederlander zo snel in de hoogst haalbare raceklasse van Amerika terecht? In eerste instantie was het plan om per raceklasse twee jaar in te plannen. "Een jaar om te leren en het tweede jaar voor het kampioenschap te gaan", aldus Van Kalmthout "Dus zou mijn 'Road To Indy' eigenlijk zes jaar duren, maar het ging zo snel. In mijn eerste seizoen werd ik tweede, dus de logische stap was doorgaan naar de volgende raceklasse en daar werd ik meteen kampioen." Van Kalmthout deed er uiteindelijk drie jaar over om de IndyCar Series te bereiken. "Een droom die is uitgekomen", aldus Van Kalmthout na zijn eerste IndyCar-test in Portland.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.