HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Patricio O'Ward over Aeroscreen: "Je merkt het nauwelijks"

Vanaf 2020 neemt de IndyCar Series het Aeroscreen in gebruik. Het verplichte onderdeel van de IndyCar-wagens moet, net als de halo dat doet in de Formule 1, meer bescherming bieden tegen rondvliegende onderdelen.

Patricio O'Ward over Aeroscreen: "Je merkt het nauwelijks"
© IndyCar Series/Shawn Gritzmacher

Het scherm (Aeroscreen), ontworpen door Red Bull Advanced Technologies, is zo ontworpen dat de coureurs minder risico lopen om geraakt te worden door rondvliegend puin, bijvoorbeeld tijdens een crash. Het onderdeel is vervaardigd van gelamineerd polycarbonaat, ondersteund door een titanium frame.

Het Aeroscreen heeft iets weg van het scherm wat Formule 1-coureur Sebastian Vettel in 2017 als testte. De Duitser die er slechts enkele ronden in reed, liet achteraf weten dat hij duizelig werd van het scherm. De laatste versie van het Aeroscreen is intussen getest en zal worden geïntroduceerd tijdens de eerst IndyCar-race in 2020.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarAeroscreenArrow McLaren SPPatricio O'wardRinus van Kalmthout
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.