VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Officieel: Rinus van Kalmthout promoveert naar IndyCar Series

Officieel: Rinus van Kalmthout promoveert naar IndyCar Series
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout treedt volgend jaar in de voetsporen van Jan Lammers, Arie Luyendyk, Arie Luyendyk jr en Robert Doornbos, want hij gaat voor Ed Carpenter Racing (ECR) uitkomen in de IndyCar Series. Dat is woensdag officieel bekendgemaakt, tijdens een persconferentie in het hoofdkantoor van Jumbo supermarkten in Veghel.

In de persuitnodiging werd gesproken van 'een mijlpaal in de Nederlandse autosporthistorie' en daarmee is niets te veel gezegd. Rinus 'VeeKay' van Kalmthout maakt in maart 2020 voor Ed Carpenter Racing (ECR) zijn debuut in de IndyCar Series. Van Kalmthout is daarmee de vijfde Nederlander uit de geschiedenis die zich gaat mengen in de strijd van de uiterst competitieve Amerikaanse raceklasse.

Van Kalmthout rijdt alle races van het IndyCar-seizoen in 2020 en dat is inclusief de Indianapolis 500, en wordt daarbij aangemerkt als 'eerste rijder'. "Ik ben ontzettend blij!", zei Van Kalmthout in Veghel, waar het nieuws naar buiten werd gebracht. "Een droom komt uit. Hier hebben we de afgelopen jaren extreem hard voor gewerkt. Het is heel speciaal om in drie jaar tijd vanuit de USF2000 naar de IndyCar Series door te stromen. Ik wil Ed Carpenter en zijn partners bedanken voor deze geweldige kans en het vertrouwen."

Vooral de afgelopen dagen gonsde het van de geruchten over Rinus 'VeeKay' van Kalmthout. En hier en daar werd er al van zekerheid gesproken, maar woensdag 20 november 2019 gaat de geschiedenis in, als de dag dat Rinus van Kalmthout, gesteund door onder andere KNAF Talent First en Jumbo, bekendmaakte dat hij in 2020 deel gaat nemen aan de IndyCar Series.

Met de #21-bolide van Ed Carpenter Racing (ECR) komt de 19-jarige Hoofddorper op 15 maart 2020 (Datum van de race nog niet officieel) aan de start op het stratencircuit in St. Petersburg (Florida, VS). Teameigenaar Ed Carpenter rijdt zelf ook, maar neemt alleen deel aan de Indianapolis 500.

Wie de teamgenoot van Rinus 'VeeKay' van Kalmthout wordt, is nog niet bekend. Wie de #20-bolide van Ed Carpenter Racing gaat delen met teameigenaar Ed Carpenter wordt naar verluidt in de laatste week van november bekendgemaakt. Het team uit Speedway, Indiana bevindt zich in de afrondende fase met deze coureur.

Achtergrond Rinus van Kalmthout

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.