Officieel: IndyCar schrapt de eerste vier races van het seizoen 2020

Na de Formule 1 en de Formule E, waar men besloten heeft om de eerste races van de kalender te halen, volgt ook de IndyCar Series dat voorbeeld. Dit betekent dat de eerste vier races - St. Petersburg, Birmingham, Long Beach (was al bekend) en Austin van de kalender zijn gehaald.

Officieel: IndyCar schrapt de eerste vier races van het seizoen 2020
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Concreet betekent het dat het IndyCar-debuut van Rinus van Kalmthout voorlopig wordt uitgesteld. De sessies voor seizoensopener in St. Petersburg, Florida zou vandaag moeten beginnen. En dat is deels gelukt, maar de IndyCar-coureurs die zaterdag hun eerste sessies zouden afwerken zullen niet in actie komen.

De IndyCar maakte vrijdagmiddag het volgende wereldkundig: "Na nauwkeurig beraad met de promotors, gezondheidsofficials en de stadsbesturen van de betreffende steden over het COVID-19 virus hebben we besloten om alle evenement die in maart en april op de kalender staan te annuleren."

Het is niet bekend wanneer het seizoen alsnog begint en of de geschrapte races nog ingehaald worden. "We houden continu overleg met gezondheidsexperts en de overheden over gepaste plannen om het seizoen te hervatten", aldus de IndyCar Series.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.