IndyCar verschuift de Indy 500 noodgedwongen naar augustus

Voor het eerst in de geschiedenis zal het startschot van de 500 mijl van Indianapolis niet in mei, maar in augustus klinken. Vanwege de uitbraak van het COVID-19-virus ziet de Amerikaanse raceklasse geen andere uitweg dan de 104e editie van de Indy 500 van de oorspronkelijke kalender te halen en verplaatsen naar het weekend van 23 augustus.

IndyCar verschuift de Indy 500 noodgedwongen naar augustus
© Marijn van Kalmthout

Het coronavirus heeft ook de IndyCar Series op de knieën gekregen. De 104e editie van de Indy 500 wordt noodgedwongen uitgesteld. Het wereldberoemde evenement, wat deel uitmaakt van de Triple Crown, stond eerst voor het weekend van 24 mei, maar is nu naar achter geschoven en heeft eind augustus een nieuwe plek op de kalender gekregen.

Teameigenaar Roger Penske spreekt zijn teleurstelling uit, maar kan uiteraard ook begrip opbrengen voor de drastische maatregel. In gesprek met RACER.com zegt de drieëntachtigjarige Amerikaan: "De maand mei op de Indianapolis Motor Speedway is mijn favoriete tijd van het jaar en net als de fans ben ik teleurgesteld dat we de Indianapolis 500 moeten verplaatsen. Maar de gezondheid en het welzijn van iedereen die betrokken is bij het evenement en de toeschouwers heeft onze hoogste prioriteit. We zijn van mening dat het uitstel de enige juiste beslissing is geweest."

Iemand die ook teleurgesteld moet zijn is Rinus van Kalmthout, die in de Verenigde Staten bekend is onder de naam Rinus VeeKay. De negentienjarige Hoofddorper zou in het weekend van 15 maart debuteren in de Firestone Grand Prix van St. Petersburg, Florida. Maar net als de Formule 1 Grand Prix van Australië werd ook de seizoensopener van de IndyCar Series uitgesteld. Van Kalmthout, die nog altijd in de staat Florida verblijft, houdt zich de laatste weken bezig met fit blijven en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de herstart van het seizoen.

De herstart van het seizoen staat momenteel gepland in het weekend van 30 en 31 mei. De eerste race zal op zaterdag en de tweede race op zondag verreden worden op het stratencircuit van Detroit. Een week later moet de eerste ovalrace plaatsvinden op Texas Motor Speedway.

Klik hier voor het complete overzicht van het herziene IndyCar-seizoen 2020.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusIndy 500Indy 500 in 2020IndyCar in 2020Rinus van KalmthoutRoger Penske
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.