VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

IndyCar verschuift de Indy 500 noodgedwongen naar augustus

IndyCar verschuift de Indy 500 noodgedwongen naar augustus
© Marijn van Kalmthout

Voor het eerst in de geschiedenis zal het startschot van de 500 mijl van Indianapolis niet in mei, maar in augustus klinken. Vanwege de uitbraak van het COVID-19-virus ziet de Amerikaanse raceklasse geen andere uitweg dan de 104e editie van de Indy 500 van de oorspronkelijke kalender te halen en verplaatsen naar het weekend van 23 augustus.

Het coronavirus heeft ook de IndyCar Series op de knieën gekregen. De 104e editie van de Indy 500 wordt noodgedwongen uitgesteld. Het wereldberoemde evenement, wat deel uitmaakt van de Triple Crown, stond eerst voor het weekend van 24 mei, maar is nu naar achter geschoven en heeft eind augustus een nieuwe plek op de kalender gekregen.

Teameigenaar Roger Penske spreekt zijn teleurstelling uit, maar kan uiteraard ook begrip opbrengen voor de drastische maatregel. In gesprek met RACER.com zegt de drieëntachtigjarige Amerikaan: "De maand mei op de Indianapolis Motor Speedway is mijn favoriete tijd van het jaar en net als de fans ben ik teleurgesteld dat we de Indianapolis 500 moeten verplaatsen. Maar de gezondheid en het welzijn van iedereen die betrokken is bij het evenement en de toeschouwers heeft onze hoogste prioriteit. We zijn van mening dat het uitstel de enige juiste beslissing is geweest."

Iemand die ook teleurgesteld moet zijn is Rinus van Kalmthout, die in de Verenigde Staten bekend is onder de naam Rinus VeeKay. De negentienjarige Hoofddorper zou in het weekend van 15 maart debuteren in de Firestone Grand Prix van St. Petersburg, Florida. Maar net als de Formule 1 Grand Prix van Australië werd ook de seizoensopener van de IndyCar Series uitgesteld. Van Kalmthout, die nog altijd in de staat Florida verblijft, houdt zich de laatste weken bezig met fit blijven en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de herstart van het seizoen.

De herstart van het seizoen staat momenteel gepland in het weekend van 30 en 31 mei. De eerste race zal op zaterdag en de tweede race op zondag verreden worden op het stratencircuit van Detroit. Een week later moet de eerste ovalrace plaatsvinden op Texas Motor Speedway.

Klik hier voor het complete overzicht van het herziene IndyCar-seizoen 2020.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.