VT123 okt - 12:00
VT223 okt - 16:00
VT324 okt - 12:00
QUALI24 okt - 15:00
RACE25 okt - 14:10

IndyCar Series begint seizoen met tweedaagse test op CoTA

IndyCar Series begint seizoen met tweedaagse test op CoTA
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Vandaag steekt het IndyCar-seizoen van wal met een tweedaagse test op Circuit of The Americas in Austin, Texas. Er komen in totaal 27 coureurs, waaronder Rinus van Kalmthout (VeeKay), in actie in 25 auto's.

Rinus van Kalmthout debuteert in 2020 als voltijds IndyCar-coureur bij het team van Ed Carpenter Racing. En vandaag, dinsdag 11 februari, begint de officiële tweedaagse test. Rinus van Kalmthout - die in de Verenigde Staten beter bekend staat als VeeKay - gaat op het circuit in Texas aan de slag om zijn nieuwe werkplek nog beter te leren kennen. Ook zijn teamgenoot Conor Daly, die door de U.S. Air Force wordt gesponsord, komt op beide dagen in actie.

Rinus VeeKay wordt dit jaar, naast Jumbo, ook gesteund door Sonax. Sonax is een Duitse producent van materialen waarmee het uiterlijk auto's onderhouden wordt. Deze week maakte Van Kalmthout het kleurenpalet van zijn #21-bolide wereldkundig en daarop prijken onder andere de logo's van Jumbo en Sonax.

Er wordt van Rinus VeeKay veel verwacht. Ook hijzelf heeft een goed gevoel over het naderende seizoen - wat op zondag 15 maart in Florida begint - en heeft zich in zijn eerste IndyCar-seizoen een duidelijk doel gesteld: Rookie-kampioen worden. Een ding staat vast, het wordt een super spannende strijd tussen VeeKay en zijn rivaal van vorig jaar Oliver Askew, die debuteert bij Arrow McLaren SP.

Wil je niets van Rinus VeeKay missen? Volg hem dan op Twitter @rinusveekay en mis niets meer.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Wie moet volgens jou de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen worden?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.