IndyCar Series begint seizoen met tweedaagse test op CoTA

Vandaag steekt het IndyCar-seizoen van wal met een tweedaagse test op Circuit of The Americas in Austin, Texas. Er komen in totaal 27 coureurs, waaronder Rinus van Kalmthout (VeeKay), in actie in 25 auto's.

IndyCar Series begint seizoen met tweedaagse test op CoTA
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Rinus van Kalmthout debuteert in 2020 als voltijds IndyCar-coureur bij het team van Ed Carpenter Racing. En vandaag, dinsdag 11 februari, begint de officiële tweedaagse test. Rinus van Kalmthout - die in de Verenigde Staten beter bekend staat als VeeKay - gaat op het circuit in Texas aan de slag om zijn nieuwe werkplek nog beter te leren kennen. Ook zijn teamgenoot Conor Daly, die door de U.S. Air Force wordt gesponsord, komt op beide dagen in actie.

Rinus VeeKay wordt dit jaar, naast Jumbo, ook gesteund door Sonax. Sonax is een Duitse producent van materialen waarmee het uiterlijk auto's onderhouden wordt. Deze week maakte Van Kalmthout het kleurenpalet van zijn #21-bolide wereldkundig en daarop prijken onder andere de logo's van Jumbo en Sonax.

Er wordt van Rinus VeeKay veel verwacht. Ook hijzelf heeft een goed gevoel over het naderende seizoen - wat op zondag 15 maart in Florida begint - en heeft zich in zijn eerste IndyCar-seizoen een duidelijk doel gesteld: Rookie-kampioen worden. Een ding staat vast, het wordt een super spannende strijd tussen VeeKay en zijn rivaal van vorig jaar Oliver Askew, die debuteert bij Arrow McLaren SP.

Wil je niets van Rinus VeeKay missen? Volg hem dan op Twitter @rinusveekay en mis niets meer.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarConor DalyEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.