VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

IndyCar Series begint seizoen met tweedaagse test op CoTA

IndyCar Series begint seizoen met tweedaagse test op CoTA
© Rinus 'VeeKay' - RinusVeekay.com

Vandaag steekt het IndyCar-seizoen van wal met een tweedaagse test op Circuit of The Americas in Austin, Texas. Er komen in totaal 27 coureurs, waaronder Rinus van Kalmthout (VeeKay), in actie in 25 auto's.

Rinus van Kalmthout debuteert in 2020 als voltijds IndyCar-coureur bij het team van Ed Carpenter Racing. En vandaag, dinsdag 11 februari, begint de officiële tweedaagse test. Rinus van Kalmthout - die in de Verenigde Staten beter bekend staat als VeeKay - gaat op het circuit in Texas aan de slag om zijn nieuwe werkplek nog beter te leren kennen. Ook zijn teamgenoot Conor Daly, die door de U.S. Air Force wordt gesponsord, komt op beide dagen in actie.

Rinus VeeKay wordt dit jaar, naast Jumbo, ook gesteund door Sonax. Sonax is een Duitse producent van materialen waarmee het uiterlijk auto's onderhouden wordt. Deze week maakte Van Kalmthout het kleurenpalet van zijn #21-bolide wereldkundig en daarop prijken onder andere de logo's van Jumbo en Sonax.

Er wordt van Rinus VeeKay veel verwacht. Ook hijzelf heeft een goed gevoel over het naderende seizoen - wat op zondag 15 maart in Florida begint - en heeft zich in zijn eerste IndyCar-seizoen een duidelijk doel gesteld: Rookie-kampioen worden. Een ding staat vast, het wordt een super spannende strijd tussen VeeKay en zijn rivaal van vorig jaar Oliver Askew, die debuteert bij Arrow McLaren SP.

Wil je niets van Rinus VeeKay missen? Volg hem dan op Twitter @rinusveekay en mis niets meer.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.