HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Grand Prix van Long Beach vanwege coronavirus uitgesteld

Donderdag werd bekendgemaakt dat de seizoensopener van de IndyCar Series in St. Petersburg zonder publiek wordt verreden. Dit vanwege het coronavirus en de pandemie, zoals de uitbraak inmiddels is bestempeld. Maar daarbij blijft het niet, want de Grand Prix van Long Beach is uitgesteld.

Grand Prix van Long Beach vanwege coronavirus uitgesteld

Het coronavirus grijpt steeds sneller om zich heen en zoals F1-baas Chase Carey het al omschreef, is de situatie ongrijpbaar. De staat Californië volgt het voorbeeld van vele steden wereldwijd, om evenementen met meer dan 250 bezoekers te annuleren. Dit betekent dat de Grand Prix van Long Beach, die voor het weekend van 17 tot en met 19 april op de kalender staat komt te vervallen.

De derde race van het IndyCar-seizoen wordt nu op een nog nader te bepalen datum verreden. Maar als het niet lukt om een andere datum te prikken, dan wordt het evenement zelfs helemaal geannuleerd en zal de eerste Grand Prix van Long Beach mogelijk verreden worden in het weekend van 16 tot en met 18 april 2021. Zo valt te lezen in de officiële verklaring van het evenement.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.